SPRINGSTEEN ELLER INTE – SÅ KLUVEN

Efter att ha sett Bruce Springsteen and the E street Band live sex gånger så tvekar jag om jag ska köpa biljetter till Ullevi nästa sommar. Såg bandet senast på Ullevi 2012, båda kvällarna. Jag har sett så många artister de senaste åren och har försökt se artister och grupper jag inte har lyssna på live tidigare. Det har varit en upplevelse.

Springsteen live är något speciellt. Det finns kanske inte en större liveartist, som dessutom ofta bjuder på tre-fyra timmars konserter. I alla fall förr. Så kanske det inte blir den här gången. Rockstjärnan från New Jersey är ju faktiskt över 70 år, men i och för sig skulle det inte förvåna mig om han gör det igen – och avslutar med Jungleland från mästerverket Born to run 1975. Han är ju i bra form fysiskt.

Det är både en ekonomisk fråga, men också en rädsla för att förväntningarna inte ska infrias, att man jämför med förr och att det inte ska bli så bra som det en gång var, på 80-talet. Det är något som gnager i mig. Suget är inte lika stort numera för de stora arenorna, eller försöker jag bara konstruera argument? Jag vet inte. Värderar annorlunda nu jämfört med tidigare kanske. Hade jag varit 25 hade jag inte skrivit den här texten. Då fanns ingen tvekan. Som 1988…jag skulle bara ha en biljett och jag köpte en, för 700 kronor svart på Centralstationen i Stockholm. Ordinarie pris var 250.

Alla fans väntar med spänning på att få köpa biljetter och planerar boende och resa – och det är över ett år till konsert. Somliga har ångest att inte få en biljett, att nätet ska rasa samman av trycket, eller att de blir utan efter att ha stått i elektronisk kö ett tag. Jag vet inte om jag orkar eller faktiskt kan sitta vid datorn den tiden biljetterna släpps, av olika skäl.

Äldre Springsteenfanatiker, som var med 1975 då Springsteen spelade första gången i Sverige, eller 1981 och de legendariska och omtalade konserterna på Hovet och i Skandinavium, minns tillbaka då de köade (och sov) utanför arenorna eller utanför Svala och Söderlund vid Konserthuset i Stockholm för att få biljett. Eller ringde dit, som jag, och fick upptagetton några gånger innan jag kom fram, på den tiden då internet och mobiltelefoner inte fanns.

Skulle jag ångra mig finns alltid en chans att kunna köpa en biljett senare och så kommer ”The Boss” garanterat att göra en tredje konsert på Ullevi. Det har han gjort förr.

Äsch, varför skriver jag det här? Helt ointressant egentligen. Men nu känns det bättre när jag fått skriva av mig – inbillar jag mig 🙂

Nej, jag sätter på en gammal bootleg från Nassau Coliseum 1978 så kanske det lindrar min ångest, eller så kanske den blir ännu värre…

Edit: Efter att detta skrevs natten till den 30 maj så sålde båda konserterna slut på kort tid. Live Nation annonserade en tredje konsert som lär sälja slut relativt snabbt den med.

Det är något med Springsteen…50 år sedan skivkontraktet med CBS 1972…

Pssst….Jag köpte biljetter till slut 🙂

40 ÅR SEDAN SPRINGSTEEN PÅ HOVET (Läs Fredrik Beskows underbara minnen från Hovet 1981)

MIN FÖRSTA BRUCE-KONSERT

HAN BESKREVS SOM ROCKENS FRAMTID

VAR FANNS ANALYSEN OM SPRINGSTEEN?

LÅTARNA SPRINGSTEEN SPELAT MEST LIVE SEDAN 1972

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: