JOAKIM BERG: JAG MÅR INTE BRA AV ATT VARA EN ARTIST

Kent ville sluta på topp och sångaren och gitarristen Joakim Berg är trött på att vara en offentlig person. Det framgick av den sista delen av Per Sinding-Larsens dokumentär i SVT, ”Vi är inte längre där (sista åren med Kent)” som visades på tisdagen.

Det är uppenbart att Kent lade instrumenten på hyllan av flera skäl. Medlemmarna har hållit på med musik hela sitt vuxna liv och Kent har varit ”familjen” i 26 år. Medelålders funderingar och nya värderingar om vad som är viktigt i livet tycks vara grunden till beslutet.

Uppenbarligen har medlemmarna  heller inte mer att ge som grupp.

Och det är uppenbart att offentligheten har ett pris.

Sångaren och gitarristen Joakim Berg uttryckte att det känns som ett fängelse, att han inte gillar att bli igenkänd. Det har också i tidigare intervjuer framkommit att han inte vill avslöja något om sitt privatliv, om sin familj och sina barn.

”Det finns inte ett svar bara. Ett av svaren är att jag inte mår bra av att vara en artist”, sa Joakim Berg och han gav ett exempel på när han blev mycket irriterad på att Expressen tog bilder när han var på väg med sin son till dagis. Bilderna publicerades på en helsida.

Enligt Aftonbladet publicerades bilden som Joakim Berg refererar till  i Aftonbladets Klick-bilaga 2008.

”Hade jag sett den här fotografen när det här hände hade jag blivit åtalad för någonting. Där går någon gräns tycker jag. Så gör man inte. Så gör man liksom inte. Det var en ”tipping point”, jag vill vara i fred, sa en mycket berörd Berg, som tydligt är trött på turnélivet.

”Jag är så oerhört trött att sitta på olika tomma hotellrum och längta efter min familj. Man känner att man blir iakttagen ständigt. Det tas kort och det filmas. Det är som ett fängelse för mig och jag är väldigt ointresserad av den typen av liv som det innebär och då är det en vårbris i jämförelse med Adele, eller vem man nu ska jämföra med”

Joakim Berg kom med förslaget, funderingarna på framtiden med bandet och diskuterade detta med gitarristen Sami Sirviö. Frågan var vad syftet var med nästa skiva?

Bandmedlemmarna sa i programmet att det var lite omtumlande och sa att det svårt att dölja för omgivningen att de skulle upphöra som band, när de väl hade enats om det. Det framgick inte alls om någon var emot en splittring.

”Man var tvungen att ljuga för kompisar när de undrade om det här var sista skivan”, sa elbasisten Martin Sköld.

När bandet hade kommit överens om att göra en sista skiva och turné ville de göra det riktigt bra – som vanligt.

”Om känslan inte är där får man problem, sa Joakim Berg i dokumentären.

Och resten känner vi till vid det här laget.

En kommentar på “JOAKIM BERG: JAG MÅR INTE BRA AV ATT VARA EN ARTIST

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: