KANSKE FÅR VI SVAR AV KENT NU

Annandag jul och tisdagen den 27 december visas SVT-dokumentären om Kents sista år ”Vi är inte längre där”. Per Sinding-Larsen har följt Eskilstunabandet under gruppens sista år.

Kanske får vi svaren nu på varför gruppen lägger instrumenten på hyllan. Det har spekulerats om det sedan Kent i våras spred sin omtalade och välgjorda avskedsvideo, som chockade fansen.

Kanske har medlemmarna tröttna på varandra, det kanske inte finns mer att skapa, de kanske har kört fast, de kanske vill göra annat här i livet. De har ju faktiskt hållit på med musik sedan gymnasietiden, de har inget mer att bevisa. Frågorna hopar sig om det mystiska och för många medier otillgängliga bandet från industristaden Eskilstuna, den mellanstora staden som skapade ”Sveriges största rockgrupp”, som de kallar sig själva och som en del journalister slagit fast som en objektiv sanning. Hur mäter man det egentligen? I skivförsäljning eller besökare i snitt per konsert? Är de ett rockband idag eller snarare ett popband?

Medierna har i alla fall påverkats så starkt av gruppens egen marknadsföring som ”Sveriges största rockband” att det blivit en sanning.

Det kanske inte spelar så stor roll. Kent är ett stort band eller, förlåt, var. Sista spelningen ägde ju rum den 17 december.

Jag kommer i alla fall sista klistrad vid teven så Gud nåde den som ringer mig 21.40 på annandagen och 27 december samma tid 🙂

Text: Fredrik Blomberg
Bild: Josefine Lundin

Per Sinding-Larsens egna ord inför dokumentären i SVT

P4 Sörmlands samlade rapportering om Kent

Historien om Kent 1990-2016

En kommentar på “KANSKE FÅR VI SVAR AV KENT NU

Add yours

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar