JAG ÄR INTE BITTER PÅ KENT

På twitter haglar kommentarerna om att Kent lägger av efter turné i december. Där skriver en person att ”Han från P4 Sörmland måste vara Sveriges mest bittra journalist”. Hon skrev det efter att ha lyssnat på mina kommentarer om avskedet i P4 Extra med Lotta Bromé idag 14.15. Bakgrunden är min kritik mot bandet 2012 som Lotta frågade om. Eftersom Kent inte ställde upp på enskilda intervjuer då utan kallade alla journalister, bloggare och inbitna fans till Berns för en stor presskonferens så skrev jag en debattartikel där jag kallade gruppen för ”Sveriges mest mediafientliga band”. Det handlar om de journalistiska villkoren. Även denna gång väljer Kent att skicka ut en video med budskapet att de ska lägga ner. De kommenterar det hela på sin hemsida dagen efter, men fortfarande har media inte fått några möjligheter att ställa frågor, vilket självklart skulle vara mycket bättre och troligen intressant för alla att lyssna till. Vi vet inte egentligen de bakomliggande orsakerna till avskedet. Det enda vi vet är vad gruppen själva skriver på sin hemsida:

Vi ville denna gång undersöka vad som händer om vi skulle göra detta för sista gången. Vad är det för känslor som då kommer fram?

Vi får heller inte svaret på varför gruppen nobbar Eskilstuna på sin avskedsturné eftersom vi inte får ställa frågor till gruppen. Den enda logiska slutsatsen till att Kent kör förbi Tuna är att det inte finns någon passande arena. De lokaler som finns är för små. Den nya multiarena som byggs nu är inte klar förrrän 2017 och Sporthallen där de spelat tidigare ska rivas till förmån för Mälardalens högskola som ska bygga ett campus där och samla all verksamhet som idag finns utspridd i stan. Det enda skulle vara en konsert på Tunavallen inför 5000-6000 pers. Men då skulle de kanske få spela i augusti då sommarvärmen fortfarande finns kvar. Nu inleds avskedsturnén i september.

Men, men. Jag hade inte räknat med några kommentarer denna gång heller. Jag är verkligen inte bitter. Jag vill göra ett bra journalistiskt arbete och jag ifrågasätter och det är en annan sak.

Här kan du läsa Hasse Lindells (Studiefrämjandets ) text ur boken ”Vykort från en samlare” om en tid för länge sedan i ”Kent-land”, Eskilstuna.

Keep on rockin´

Här är min Best of Kent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: