INTE SKA VÄL KENT BAKA PEPPARKAKOR?

Våren är på intåg på allvar och sommaren närmar sig. Jag sitter med skisser för sommaren (!) och funderar på vad jag ska hitta på under min semester, men jag är utan Kent-biljett. Jag valde faktiskt att inte köpa någon när biljetterna släpptes vid lunchtid. Köpte ingen Springsteen-biljett heller när de släpptes i februari. Jag trodde att det skulle kännas, göra ont i mitt musikaliska hjärta, men det gör det faktiskt inte.

De senaste åren har jag varit på så många konserter och sett flera av världens stora artister, Springsteen, Marillion, Jackson Browne, Sting, Toto och jag har sett Kent flera gånger sedan den magiska konserten i Eskilstuna sporthall i februari 2008.

Du kanske undrar vad det tagit åt mig. ”Va, ska du inte gå?” ”Det är ju sista möjligheten att se bandet ju”. Ja, visst, men jag väntar på konserten i Eskilstuna, blir mitt humoristiska svar. Man kan ju alltid hoppas. Det finns ju ett glapp i turnéschemat mellan 3 december och 16 december då de spelar den näst sista konserten i Tele2-arena – extrakonserten som blev officiell idag när konserten den 17 december sålde slut på ett kick. Vad ska Kent göra då? Baka pepparkakor och lussekatter? Tror inte det.

En luciakonsert i Eskilstuna vore inte fel? Men var?

Det blir det ingen konsert i Kents gamla hemstad, vilket är känt sedan gruppen släppte videobomben förra söndagen, att bandet lägger ner och gör sin sista skiva och turné. Officiellt är förklaringen att det inte finns någon arena att spela i.

För utomstående, som inte bor i Eskilstuna, är det kanske obegripligt, men faktum är att Sporthallen där handbollslagen Guif spelar i elitserien, ska rivas. När är oklart. Mälardalens högskola ska ha tillgång till hallen från och med sommaren för att senare bygga et campus där man ska samla alla verksamheter som är utspridda i stan. Den nya arenan som håller på att byggas är försenad på grund av diverse överklagningar av detaljplanen och bygglov, så den står inte klar förrän 2017. Kvarstår Lokomotivet, en gammal industrilokal på gammal Volvomark där Kent spelat tidigare, men den lokalen sväljer bara drygt 1000 personer så den lär inte vara aktuell. Återstår Tunavallen med plats för 5000-6000 personer. Det skulle säkert gå att genomföra en konsert där, även om det är september, men de fyra tornen inrymmer lägenheter och miljöregler gällande decibeltal lär sätta stopp. Det är inte så rimligt och heller inte juridiskt genomförbart.

Nej, fansen ska nog inte hoppas så mycket på att Kent spelar på hemmaplan. De får istället minnas konserterna på de mindre ställena i början av karriären, konserterna i Sporthallen, Parken Zoo och i Sundbyholm och de som inte fick biljett till avskedsturnén får njuta av skivorna istället.

Jag är inte bitter:-)

2 kommentarer på “INTE SKA VÄL KENT BAKA PEPPARKAKOR?

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: