KENTS NYA OJÄMN – MEN VILKEN AVSLUTNING

Efter första lyssningen på Kents nya Då som nu för alltid konstaterar jag att det finns en kanonlåt och tre helt ok. Ok då fyra. Resten, det vill säga sex låtar, lyfter inte, åtminstone inte efter första lyssningen.

Men avslutningen, Den sista sången, växer och blommar ut efter några lyssningar. Bäst är helt klart Vi är inte längre där och Den sista sången, – väldigt mycket Kent a´ la senare delen av 2000-talet. Discorockpumpande Förlåtelsen (även om jag har svårt för elektroniska handklapp a´ la 80-tal) och Skyll inte ifrån dig, får också godkänt. Blippbloppande elektroniska Den vänstra stranden är det svagaste spåret. 

Skivan som helhet är ojämn, men den kanske tar sig. Det har tidigare skivor med Kent gjort.

Ända sedan Tillbaka till samtiden 2007 har det elektroniska och tunga soundet tagit överhanden i förhållande till gitarren även om de sex strängarna framträder mer tydligt i några låtar. Exempelvis i Andromeda, i Falska profeter och plötsligt, i Gigi, blir det rock´n roll med en tydligt framträdande distad gitarr.  Den senaste skivan, som ju också är den sista, är bara en fortsättning på det Kent gjort sen 2007. Programmerat – tunga, vibrerande basfrekvenser som skulle få betongen att spricka och de röda tegelstenarna att flytta sig i de gamla industribyggnaderna i Eskilstuna. 

Älskar redan Den sista sången, särskilt sista 55 sekunderna efter barnkören. Ödesmättat och vackert! Atmosfäriskt. Pompöst. Vilket sound

Är den lilla delen det bästa Kent gjort?

Jag rycks med och seglar i väg med högsta volym på mobilen. Ser Kent vandra ut från scenen en och en när den avslutar konserterna i höst. Bara ljudet av trummorna som ekar genom höstkvällen eller i den kalla decembernatten den sista minuten, den sista kvällen…den sista sången…innan döden kommer….när allt är över i december 2016. Tårar rinner nedför fansens kinder…

Kul att Västerleden (denna spåriga väg i Tuna) nämns i en av låtarna om det nu är vägen i Eskilstuna som Jocke sjunger om. Det blir det åtminstone i min fantasi.

Betyg: 2 av 5 vid första lyssningen under fredagen – releasedagen. Kan bli 3 efter tio lyssningar.

Tack och adjö!

En kommentar på “KENTS NYA OJÄMN – MEN VILKEN AVSLUTNING

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: