BOB DYLAN FYLLER 75

Bob Dylan är en av de viktigaste rockartisterna – en stor rockpoet som funnits med ända sedan tidigt 60-tal. Han är en levande legendar, en institution inom rocken. Den 24 maj 2011 fyllde han 70 år och firade samtidigt 50 år som artist. 2016 fyller Bob Dylan 75 år!

Utdrag från mitt porträtt av Bob Dylan:

”Han struntade i skolan rätt mycket och spelade musik långt in på nätterna istället. Han uppträdde med sin akustiska gitarr och munspel och snart kallade sig för Bob Dylan. Namnet kom från poeten Dylan Thomas. Det har också antytts att han bytte namn eftersom han var jude mot bakgrund av att det fanns en antisemitism i Minneapolis där han bodde.

1961 flyttade han till New York för att uppträda och Woody Guthrie, som var en av inspirationskällorna, uppmanade Dylan att börja skriva låtar. Dylan tyckte att Guthrie hade ett speciellt sound och texter med ett budskap och Dylan ville göra som honom och också satsa på radikala budskap.

Han spelade på mindre klubbar i New York och det var genom en positiv recension i New York Times som han träffade den legendariske producenten John Hammond som skrev skivkontrakt med Dylan hösten 1961. Första skivan släpptes ett år senare,”Bob Dylan”.

Bob Dylan at 75: Still the Colossus (Best Classic Bands)

Grattis Bob! 75 år ovan jord idag (Sydsvenskan)

Dylan blir äldre men kändes gammal redan då (Svenska Yle)

Texten uppdateras! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: