LIVE NATION SVARAR PÅ KRITIK OM UTEBLIVNA THE RIVER-LÅTAR

Det pågår en diskussion bland Springsteens fans om den amerikanske rockartistens pågående Europaturné. En del fans är besvikna på att Springsteen inte spelar The Riverskivan från 1980 i sin helhet, som han gjort i USA.

Göteborgs-Posten skriver idag att fans på sociala medier är arga och besvikna.

Tidningen skriver:

”På Twitter har signaturen Criticalthinking kontaktat Springsteens basist Garry Tallent och beskriver sättet att välja bort River-plattan under konserten i Madrid som ett ”bedrägeri”. Varpå Tallent erbjuder pengarna tillbaka för biljetten.

Alla går inte så långt, men på olika Springsteen-forum är många kritiska till att ”River-turnén” blivit en ”Born in the USA-turné” och att det är vansinnigt att bryta sönder River-plattan.

”Det här oacceptabelt. Fattar inte Bruce att europeiska fans inte skiljer sig från amerikanska, vi vill också ha anständiga spelningar”, skriver ett fan.

”Att kalla detta för en River-turné är bara löjligt” skriver en annan.

Konsertarrangören Live nations pressansvarige Kristofer Åkesson skriver i ett svar på en fråga som jag ställde ikväll om vilken information konsertarrangören fick när det blev klart att Springsteen kommer till Ullevi i sommar:

”Vad vi vet så har aldrig albumet i sin helhet utlovats därför har vi heller inte marknadsfört det så. Turnén är döpt så med anledning av 35-årsjubileet av albumet”. 

Jag skrev själv om min besvikelse här på sidan för några dagar sedan och ifrågasatte varför The River inte spelas i sin helhet. Utifrån den information som gick ut i vintras är det det enda rimliga tolkningen att The River i sin helhet skulle framföras. Jag tror att många förväntat sig detta när de köpte biljett.

”På Camp Nou spelades exempelvis inte Independence day, som jag älskar.
Hade jag stått på Ullevis innerplan och sett fram emot den hade jag blivit besviken om den eller någon annan från skivan inte spelades, även om jag fått andra låtar istället.

Falsk marknadsföring kan man också kalla det.

När jag twittrade om detta fick jag svar där budskapet var att Springsteen utlovade hela The river på USA-turnén, men inte på Europaturnén. En annan twittrade och skrev att publiken inte kan ”hålla käften” när Springsteen spelar lugna Point blank”.

Den konstnärliga friheten är förstås fri. Springsteen gör som han vill, men jag kan inte gå med på att turnén kallas ”The River tour” när tre låtar från skivan som innehåller 20 låtar framförs i Portugal 19 maj eller sju i Madrid 21 maj.

Men det kanske är så att Mr.Springsteen under turnén i USA kommit på att skivan med så många lugna låtar inte fungerar på stora arenor. Det kanske behövs en blanding av low och uptempo för att det ska fungera. Dessutom har det det säkert varit svårt att frångå ju traditionen med att spelaa låtar som publiken önskar genom skyltar som de håller upp längst fram.

Läs också min Springsteen-special inför Ullevikonserterna här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: