MUSIC WAS HIS FIRST LOVE…

Den engelske sångaren John Miles hade sina största framgångar i slutet av 70- och i början av 80-talet och han har också gjort sig känd som en av flera inhyrda sångare i Alan Parsons project.

John Ashford Miles föddes den 23 april 1949, som John Errington, i orten Jarrow i nordöstra England, en stad nära Newcastle. Han upptäckte musiken när han började spela piano, men han tröttnade på attöva skalor dagarna i ända så han började spela gitarr istället.

John Miles första grupp hette ”The Influence” där också Paul Thompson var med. Den senare blev trummis i Roxy Music – ett av 70-talets stora band. Miles bildade senare ”John Miles set”. Han uppträdde på olika ställen med sitt piano och flirtade med skivbranschen. Men det gick trögt.

Miles och bassisten Bob Marhsall skrev många av låtarna och de flyttade till London för att pröva sina vingar. De fick kontakt med skivbolag och så småningom fick Miles ett skivkontrakt och släppte flera singlar.

Hans solokarriär inleddes i början av 70-talet, men hans första skiva släpptes först 1976. Den hette ”Rebel” och släpptes på våren det året. Den innehåller en av hans största och mest kända låt, ”Music”. En stjärna är född utropade tidningen Melody maker.

John Miles har också gjort sig känd för att ha varit med på skivor med Alan Parsons project. Första gången 1976 var han med och sjöng och spelade gitarr. Det var Decca records som såg till att han fick kontakt med Parsons.

1977 släpptes en annan av John Miles´ höjdpinkter, skivan ”Stranger in the city” och låten ”Manhattan skyline”. 1983 släpptes skivan ”Play on” som innehåller några av hans bästa låtar.

John Miles var en talangfull sångare och låtsskrivare. Under 80- och 90-talet fortsatte han att skapa musik och han var med och turnérade med andra artister. Han deltog på Tina Turners turnéer och spelade på flera av hennes skivor.

Han var tidigare också förartist till Jethro Tull och Rolling Stones och var också med och turnérade med David Essex. Han spelade också Hammondorgel på Joe Cockers låt ”Night calls” 1992. 1993 gjorde han sin första skiva på åtta år.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: