EVA DAHLGREN STÅR I BLOM

Hon är institution i svensk rockmusik. Denna blonda kvinna från Västerbottens kustland har ända sedan tonåren varit aktiv inom musiken. Nu har hon släppt en ny digitala singel, Hela världen står i blom. Hörde den på Spotify ikväll och jag smälter. Så mycket kärlek, så mycket erfarenhet. Vackra och helande toner.

Den 22 april kommer hennes nya skiva ”Jag sjunger ljuset”. Hela världen står i blom bådar gott.

Eva Dahlgren föddes i Umeå den 9 juni 1960. 31 år senare, under min tid i Umeå, där jag utbildade mig till journalist, fick jag möjlighet att intervjua henne i samband med hennes Blekt blondin-turné.

Det var november 1991 i ett kallt Umeå. Västerbotten-Kuriren och jag satt med henne bakom scenen och ställde våra frågor. Minns detta möte som speciellt, dels för att det var en av mina första intervjuer med en artist och dels för att hon var så ödmjuk och seriös. Hon svarade verkligen på mina seriösa frågor om skivan, texterna, turnén och livet. Det kändes som om vi fick kontakt och det är en skön känsla när man intervjuar någon. Slutresultatet blir så mycket bättre då.

Hennes skiva En blek blondins hjärta 1991 var en stor framgång och många minns säkert turnén. Eva Dahlgren var verkligen het och jag var ung och nyfiken och väldigt seriös. Här skulle inget trams förekomma. Så är det nog rätt mycket nu också. Jag har stor respekt för den jag intervjuar och vill att det ska ömsesidigt. Och så vill jag förstås att de ska svara seriöst på mina frågor. Det gjorde Eva Dahlgren för 25 år sedan.

När jag ser henne på teve ibland brukar jag tänka tillbaka på den där höstdagen och då ler jag, för hon känns lika äkta nu som då.

En kommentar på “EVA DAHLGREN STÅR I BLOM

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: