1956 – ETT GYLLENE ÅR FÖR ELVIS

Den 5 maj 1956 (samma år som Chevrolet Bel air på bilden tillverkades) fick Elvis Presley sin första singel- och albumetta i USA med Heartbreak hotel. Det blev hans den mest säljande singeln detta år. Texten bygger på en tidningsartikel om en ensam man som tog livet av sig genom att hoppa från ett hotellfönster.

This day in music history!

Elvis Presley har alltid funnits där i bakgrunden för mig. Minns att jag som barn fick skivor av ”moster Ingeborg” (min mammas moster) som bodde i Los Angeles i USA. Förutom tidningsklipp på stora träd från Kalifornien och på indianer skickade hon skivor till jul. En skiva var ”Pure gold” med Elvis. Detta var något år innan han dog 16 augusti 1977.

Han har inspirerat många, bland andra Bruce Springsteen, vars liv förändrades när han som 9-åring såg Elvis på Ed Sullivans TV-show. Han köpte en gitarr och flydde vardagen och konflikterna med sin pappa. Hans kusin lärde honom de första ackorden och han låg uppe sent på kvällarna och lyssnade på radio med Stones, Beatles och Elvis.

Elvis förändrade inte mitt liv, men är en viktig kugge i mitt musikmaskineri. Och hade jag en Chevrolet Bel Air från 1956 så skulle jag glida omkring på vägarna nu när försommaren är som skönast och bara spela Elvis´ musik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: