JAG KÖPTE EN BILJETT SVART FÖR 700 KRONOR

Johanneshov 1981. Ullevi 1985. Det blev ingen av dem. Det blev Stockholm stadion 1988. Det var den första Springsteen-konserten jag såg. Jag var 21 år och bodde i Örebro på den tiden. Åkte upp med tåg till Stockholm utan konsertbiljett. Jag skulle bara in. Alltid finns någon biljett att köpa utanför, tänkte jag.

Det osannolika skedde då. Jag frågade en kille på Centralstationen om han hade en biljett att sälja och det hade han! Det var den första jag frågade. Jag föreslog ett pris (ordinarie biljetter kostade då mellan 200 och 300 kronor) Slutpriset hamnade på 700 kronor. Biljetten gällde entré på planen.

Jag var förstås väldigt glad. Som vanligt var jag i tid till konserten. Tio timmar innan! Minns hur jag satt på min jacka utanför en av entréerna och väntade från klockan 12, allt för att få en bra plats ungefär vid mixerbordet.

Fick kontakt med några fans och det blev en särskild gemenskap där vi satt, som det ofta blir när alla har samma mål och är på bra humör. Vi pratade Springsteen och hur kul det skulle bli, om alla låtar vi hoppades på.

Visserligen var det Tunnel of love-skivan som genomsyrade konserten, inte Springsteens starkaste skiva, men ok då, det var ju ändå The Boss som stod på scenen med legendariska E street band. Och visst spelade han Born to run och andra klassiker så jag var mer än nöjd när jag vandrade ut i Stockholmsnatten.

Jo, jag köpte en t-shirt med Springsteentryck på också…

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: