WINNERBÄCKS NYA – NÅTT SOM VERKLIGEN ÄR BRA

Kommer hem från mitt kvällspass. Landar i soffan och sätter ännu en gång på mig lurarna för att koppla av en stund med musik innan jag lägger mitt 56-åriga huvud mot kudden för att få några timmars sömn, innan ännu ett arbetspass börjar.

Vid midnatt hör jag toner från ett piano via Spotify och efter 20 sekunder börjar Lars Winnerbäck sjunga de första textraderna på sin nya låt. Så typiskt Winnerbäck – först. Sen dyker en annan välkänd röst upp. Det är Jocke Berg som upprepande sjunger refrängen ”Nått som verkligen är bra” som är låtens titel. Sen får vi en helt annan ljudbild än den vi är vana vid – i alla fall när det gäller Lasse från Linköping.

Någon dag innan låten släpps har Winnerbäck på sociala medier lanserat en tung nyhet – att han samarbetar med de tidigare medlemmarna i Kent, Jocke Berg och Martin Sköld, som producenter på den kommande skivan som släpps i september. Spännande, tänker jag, och min hjärna börjar genast fundera på hur det kommer att låta. Blir det bättre än den fantastiska Eldtuppen från 2019? Eller den förra Själ och hjärta? Det återstår att se.

”När det ringde sista gången och skiten var slut. Jag stod tyst på parkeringen och kände, kände stora tunga moln”

Från Nått som verkligen är bra

Jag älskar den nya låten från första stund och spelar den om och om igen. Klockan blir mycket, men jag har svårt att gå och lägga mig. Så jäkla tungt! Så vackert. Så lovande inför skivan som släpps i september. Så lovande inför höstturnén! Det är ett annat sound, en annan ljudbild, men fortfarande lika mycket Winnerbäck som vanligt, men så väldigt mycket Kent också! Eller Jocke Berg. Bakgrundsången. De feta syntharna eller vad man nu kallar det nuförtiden.

Winnerbäcks spännande sätt att utrycka sig känns igen. Bildspråket. Han sjunger om den heta sommaren, om Söder, om våren, om hösten, om bilen – om livet – om kärleken – om nått som tar slut, om nått som börjar, som kommer.

Efter de första textraderna tänker jag: Nej, är det slut. Det kan inte vara sant. Jag, menar med hon, norskan. Sen förstår jag att det gäller nått annat.

”Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller med vem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke, som jag inte hade hört av på flera år”.

Winnerbäck i pressmeddelandet inför skivsläppet

Winnerbäcks nya är Nått som verkligen är bra. Nu ser jag fram emot höstturnén och konserten i Stiga sports Arena i Eskilstuna i november. Men först ska vi njuta av den långa heta sommaren – för det ska tydligen bli en sån. Inte mig emot.

”När den långa heta sommaren vibrerar i natten och hela livet sjunger med”

Foto: Pressbild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: