NY SKIVA MED WINNERBÄCK – HÖSTEN ÄR RÄDDAD

Hösten är räddad! Nytt album med Lars Winnerbäck och ett bra startfält i Så mycket bättre, med bland andra Staffan Hellstran.

Låt det blir höst fort som tusan. Skämt å sido. Jag ser verkligen fram emot sommaren.

Redan under fredagen den 12 maj får vi ett smakprov på hur det kommer att låta på Winnerbäcks nya genom singeln ”Nåt som verkligen är bra” och i september kommer albumet ”Neutronstjärnan”.

Och inte nog med det, Winnerbäck ger sig ut på en höstturné med start i hemstaden Linköping i oktober. I november gör han en konsert i Stiga sports arena i Eskilstuna. Det är jag väldigt glad för.

Den kommande skivan, Winnerbäcks fjortonde, är producerad av Jocke Berg och Martin Sköld, tidigare medlemmar i rockgruppen Kent. Vilken grej!

Det blir verkligen spännande att få höra hur det kommer att låta. Winnerbäck uttrycker i ett pressmeddelande att han ville göra något nytt. Jag förstår honom. Man måste förnya sig som artist, även om jag ofta föredrar Winnerbäck som han låter på de senaste

Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller med vem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke, som jag inte hade hört av på flera år. Vi kallpratade i ungefär fyrtiofem sekunder, sen började vi jobba. Och han ringde Martin.”

Det har varit kul att se Jocke och Martin, i deras universum, hur dom jobbar tillsammans. Och det händer nåt oväntat när vi krockar. Logiskt och bekant, men nytt”.

Jag tror att det kan bli en bra kombination Winnerbäck/”Kent”, men jag är lite orolig för att det kan bli för mycket dominans av Berg/Sköld, inte för att jag ogillade Kent, tvärtom, men Winnerbäcks musik har en så tydlig identitet och själ och jag hoppas att den finns kvar så att det inte blir för mycket synhtar exempelvis. Vi minns alla när Kent kom med skivan Tillbaka till samtiden 2007. Det programmerade och synthbaserade hade tagit över allt vad gitarrbaserat heter. Det var en kontrast till tidigare skivor. Det blev i och för sig ganska bra med det nya soundet sen, tycker jag.

Men hur kommer en Winnerbäcklåt låta stöpt i Berg/Sköld-stearing?

Vi kan i alla fall förvänta oss en ny lägesrapport om tillståndet i landet, precis som Winnerbäck levererat på sitt personliga vis tidigare. Det gjorde ju Kent också på sin tid, framförallt i La Belle Epoque 2014. Nästa år är det tio år sedan den släpptes. Det är galet vad tiden går fort. Kom nu höst så får vi en ny Winnerbäck-skiva och ännu en konsertturné… Nej, skämt å sido. jag ser fram emot sommaren, stränderna, solnedgången, kramarna från de man älskar och ledigheten med de långa frukostarna.

Men Winnerbäcks nya är välkommen! Så välkommen!

Ingenting har blivit enklare, men det har blivit intressant.

Foto: Pressbild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: