FÖRSTA INSTÄLLDA KONSERTEN PÅ 40 ÅR

För första gången någonsin, sedan jag började gå på konserter 1983, då jag såg Magnus Uggla i Folkets park i Hagfors så har en konsert ställts in på grund av sjukdom. I alla fall för mig. Det inträffade i helgen när jag besökte Oslo och skulle se Sissel Kyrkjebös julkonsert i Oslo konserthus. Det hade gått ut ett mejl om att norskan hade drabbats av influensa och inte kunde genomföra konserten, men det var ett otydligt och allmänt mejl i vilket man inte tydligt och direkt kunde se att konserten var inställd. Klickade man på Sissel så kunde man få beskedet, men då befann jag mig redan i Oslo.

Efter en fin och härlig middag så vandrade vi en knapp kilometer till konserthuset och när vi anlände tyckte vi att det var väldit lite folk i entrén 🙂 En tjej i receptionen informerade oss att Sissel var sjuk. Tråkigt besked förstås! Konstaterade faktum och vände på klacken och gick ut i den kalla norska luften och tog en öl istället. Jag har inte drabbats av detta någon gång under de år jag varit på konseter. 2012 var Steve Hogarth, sångare i Marillion, förkyld när gruppen uppträdde i Stockholm, men konserten genomfördes trots allt.

Efter att ha sett gruppen i Royal Albert Hall 2019 så kom det legendariska bandet till Stockholm i maj för tre raka konserter på Cirkus. I slutet av den andra konserten tappade sångaren rösten, blev förbannad, kastade micken i golvet och gick ut. På morgonen dagen efter skrev han på Instagram att det var högst osäkert om gruppen kunde genomföra konsertkväll tre. Min kompis och jag struntade då i att gå, men det visade sig att konserten genomfördes trots allt, även om Hogarth inte sjöng hundra procent. Ett omvänt antiklimax kan man säga.

Genast efter den inställda konserten med Sissel tittade jag på hennes turnéprogram och tänkte att det kanske skulle finnas en annan stad, ett annat datum. Konserten i Bergen, hennes hemstad, var också inställd. Det fanns flera datum, i Danmark! Men jag tänkte att det kommer fler chanser. En dag ska jag se henne live. För hon har en gudabenådad röst.

Med svansen mellan benen besökte vi Gamla Aker kyrka innan vi åkte hem. Det finns nämligen en musikalisk koppling – Winnerbäcks Kom Lhoy från skivan Granit och morän från 2016 där han sjunger;

”Nyårsklockan slår i gamla Aker. Vi ser raketer i kyligt dis och regn. Du är en annan nu än den jag aldrig kände”.

Vi spelade den i bilen hem. Helt underbar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: