SPRINGSTEENS NYA – OINTRESSANT

På sin nya skiva hyllar Bruce Springsteen soulmusiken från 60-talet och annan popmusik – den musik han växte upp med, som han spelade på barerna i New Jersey för länge sedan och som påverkat honom musikaliskt. Han gör det bra, han sjunger fantastiskt bra, men det är rätt ointressant. Jag hör hellre originallåtarna.

Varför ska jag höra på Do I love you (indeed I do) när jag kan höra originalet med Frank Wilson från 1965? eller Only the strong survive som Jerry Butler gjorde 1968 och som Elvis gör så fantastiskt bra på skivan From Elvis to Memphis 1969? Eller The Walker Brothers´ klassiska The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore?

Man kan förstå att Springsteen på ålderns höst vill göra den här skivan. Det är musik han växte upp med och han har ju gjort sig känd under sin karriär att göra coverlåtar när han genomför sina mastodontkonserter.

Men jag tycker att det delvis låter slätstruket och tråkigt. Coverlåtar live är en helt annan sak. Kanske Ullevi blir en enda stor soul-arena i sommar, med coverlåtar? Jag hoppas att vi får åtminstone kärnan i det som han gjorde med E street band också.

Bäst på skivan är gospelstänkaren Do I love you (indeed I do) och Soul days, som han gör med Sam Moore som var med i Sam and Dave. Sämst och tråkigast är Nightshift. Spelar han den senare på Ullevi i sommar går jag därifrån 🙂

Det verkar inte finnas några ambitioner från Springsteens sida att omtolka låtarna och göra dem till sina egna personliga versioner. Det hade jag önskat. Men det är uppenbarligen så här han vill ha det. Jag är ledsen att behöva skriva det, men det här är ingen skiva jag kommer att spela i höstmörkret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: