COLLINS HÄLSA I FOKUS INFÖR NY GENESISTURNÉ

Den legendariska gruppen Genesis har premiär för en ny turné i Birmingham den 20 september. Mike Rutherford, Tony Banks och Phil Collins kom förra våren med beskedet att de hade återförenats och nu, 14 år efter den senaste turnén, ger de sig ut på vägarna igen.

Men en del fans undrar hur Phil Collins, som har åldrats märkbart de senaste fem åren, ska klara av det. Att döma av förhandsklipp från repetitionerna så har Collins uppenbara problem med rösten. Trummisen och sångaren från Hounslow utanför London har sedan flera år tillbaka dessutom problem med ryggen efter många år bakom trummorna, nervproblem gör att han inte kan hålla i trumpinnarna, han har hörselproblem och diabetes – och har haft svåra alkoholproblem. Under sin senaste soloturné satt han ner på en stol på scenen och sjöng vilket han gör än idag.

Efter Collins solokonsert i Danmark skrev tidningarna att han var mer död än levande på scenen och att han egentligen inte borde turnera eftersom han inte har kraften längre.

Jag är orolig för hur han ska klara av att sjunga låtarna och orka med turnén. Även om medlemmarna uppenbarligen har sänkt tonarterna i de låtar, som man har kunnat höra i förhandsklippen, så har Collins ändå svårt att klara dem till fullo. Han är förvisso 70 år, men man kan ifrågasätta varför han utsätter sig själv och sin publik för risken för fiasko. Betalar publiken dyra konsertbiljetter ska de förvänta sig att det låter bra, åtminstone ok.

När jag för fram den åsikten på en del forum får jag mothugg av många. Slutsatsen är att många fans är medvetna om hans bristande hälsa, men att de är så lojala att de blundar lite för det och tycker att det ska bli kul att se den legendariska gruppen igen efter många år. Sannolikt blir det för sista gången.

Phil Collins röst är långt ifrån fornstora dagar. Och trummor kan han inte spela sedan flera år tillbaka. Hans son Nicholas, 20, ersätter honom, precis som han gjorde på den senaste soloturnén. Nicholas Collins är lika gammal som när Phil Collins, som 19-åring, tog jobbet som trummis i Genesis 1970.

Foto: Pete Still (c) (Invisible touch-tour 1986/87)

LÄS OCKSÅ

INTERNATSKOLEELEVERNA SOM BLEV SUPERSTJÄRNOR

SYMFONIROCKENS FLAGGSKEPP

IS THIS THE LAST GENESIS TOUR? – ultimateclassicrock.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: