SEPARATE LIVES – COLLINS STÄMMER SIN EX-FRU

Min pophjälte, Phil Collins, har stämt sin ex-fru Orianne Cevey eftersom hon vägrar honom tillgång till deras lyxvilla i Miami Beach.

I somras gifte sig Cevey med en annan, mycket yngre man, Thomas Bates, bakom ryggen på Collins och de båda flyttade in i lyxvillan, omgiven av pool och palmer. Men Cevey, som numera heter Orianne Cevey Collins Mejjati Bates, har bytt säkerhetskoderna och har anlitat beväpnade vakter så att Collins inte kommer in, rapporterar flera utländska medier.

Först och främst vill han komma in i sitt hem, men han hävdar också att det finns en risk att paret flyttar eller förstör hans personliga tillhörigheter. När Collins hotade med stämning kontrade Cevey med att hon offentligt skulle avslöja ”mycket pinsamma uppgifter” om Collins. Allt för att få honom att backa.

Till saken hör också att lyxhuset är ute till försäljning för 40 miljoner dollar, men Cevey ska ha sett till att ingen mäklare kommer in på området.

Det framgår inte i rapporteringen vad som ligger bakom Orianne´s agerande. Men hon ska, enligt vad uppgifter gör gällande, ha skrivit ett sms till Collins i somras med budskapet att hon har gått vidare och att förhållandet är slut. Det liknar anklagelserna mot Collins som i mitten av 90-talet påstods ha gjort slut med sin andra fru Jill Tavelman via fax. Detta har Collins tillbakavisat under alla år.

Nu har Phil Collins stämt henne och nu väntar ett rättsligt efterspel.

Collins lämnade sin amerikanska fru Jill Tavelman 1996 och gifte sig med Orianne Cevey 1999. Det var hans tredje äktenskap. De flyttade tillsammans till Schweiz där hon har sina rötter. De fick två barn som idag är tonåringar. De separerade 2008 och Collins betalade ca 46 miljoner dollar till henne i samband med skilsmässan.

Efter separationen bodde Collins kvar i Schweiz och blev fast i minnen och i alkohol. Han drack så mycket att han behövde behandling, men han tog sig ur problemen.

Collins svek sina första barn som han har med sin ungdomskärlek, Andrea Bertorelli. Han valde Genesis, turnéer och var aldrig hemma. När han turnérade med Genesis i Japan hösten 1978 drack han sig berusad flera dagar i sträck då han insåg att äktenskapet med sin ungdomskärlek skulle ta slut.

Collins flyttade till Vancouver i Kanada 1979 för att försöka hitta tillbaka till Bertorelli, men det gick inte. Han åkte hem till England igen, till ett tomt hus, satte sig ner vid sitt piano och skrev låtar som blev en slags dagbok vilket utmynnade i första soloskivan Face value 1981. Han öste ur sig sina känslor. Han sjöng personligt och blottade sin själ. Folk kände igen sig i hans ballader om olycklig kärlek och han blev enormt populär som soloartist under 80-talet. Han fortsatte i samma anda på andra skivan, Hello I must be going 1982.

I samband med Phil Collins biografi, som släpptes för några år sedan, med den humoristiska titeln Not dead yet, sa Andrea Bertorelli till Daily Mail att han förvrängde sanningen om orsaken bakom skilsmässan och att han utnyttjade situationen och intog rollen som ett offer, som blivit lämnad, för att tjäna miljoner på skivförsäljning och att han förstört hennes rykte. Det är förstås något som Mr.Collins inte håller med om.

Det andra äktenskapet med amerikanskan Jill Tavelman 1984 gick även det åt helvete 1996, med en bitter eftersmak. 1994 träffade då 43-årige Collins den vackra brunetten, blott 21-åriga Orianne Cevey från Schweiz. Drygt tio år senare sprack även det förhållandet.

Men de två sammanstrålade och blev ett par igen, gifte sig inte, men flyttade in i huset i Miami. Collins, som försakat sina första barn från det första äktenskapet, Simon och Joely (som han adopterade) ville nu ta sitt ansvar för barnen Nicholas and Matthew.

26 år senare stormar det riktigt ordentligt kring paret. Det är mer än storm, det är snarare en orkan som har brutit ut och de engelska tabloidtidningarna har nu en saftig story att skriva om.

Jag undviker nästan alltid liknande ”skvaller”, men jag kan inte undvika detta eftersom det handlar om en av mina musikaliska hjältar och förebilder – inte på kärleksplanet ( 🙂 ), utan musikaliskt.

Men kanske är det så, om jag ska vara lite personlig, att jag känner igen mig en smula i ”The story of Phil Collins”. Jag vet vad bitterhet är och hur primitiv man kan blir när allt går åt helvete, vara sig det är man själv som orsakar problemen eller om det är den andre som gör det.

Här är Phil Collins stämning mot sin ex-fru. (kan laddas ner nedan)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: