TOTO – NU ÄR DET BARA TVÅ KVAR

Mina gamla hjältar i Toto består nu bara av en originalmedlem och sångaren som blev medlem 1986 och som sedan var frånvarande innan han kom med igen. Gitarristen Steve Lukather och sångaren Joseph Williams meddelande på måndagen att de två fortsätter att turnera som Toto och tar med sig andra musiker än de vi är vana vid det här laget.

De planerar en världsturné tillsammans med basisten John Pierce, som spelat med Huey Lewis and The News, trummisen Robert Searight (Ghost-Note / Snarky Puppy) och keyboardisten och bakgrundssångaren Steve Maggiora (Elvis, Moms Mabely), keyboardistent Dominique Taplin (Prince, Ghost-Note) och multi-instrumentalisten och sångaren Warren Ham (Ringo Starr).

Det kan säkert bli bra och låtarna kommer nog att låta som ”förr”, men nu känns det som om ”det nya Toto” kan kvitta. Jag har sett gruppen ett tio-tal gånger sedan min första konsert på Johanneshovs isstadion 1987 och visst. de är mina gamla hjältar, men Toto, som betydde så mycket under mina tonår, är historia för mig nu.

Toto kom för över tio år sedan med beskedet att gruppen skulle lägga instrumenten på hyllan. Steve Lukather sa i en intervju då att han inte var beredd att stå på scenen som 50-åring och fortfarande spela Hold the line, men så drabbades basisten Mike Porcaro av sjukdomen ALS och medlemmarna bestämde sig för att fortsätta och genom turnerandet samla in pengar till kamratens vård.

För ett år sedan sa Steve Lukather i en intervju att det ständiga turnerandet tar på krafterna och att det påverkar familjelivet att vara borta 230 dagar om året. Keyboardisten och en av grundarna, David Paich, lämnade turnerandet 2018 av hälsoskäl.

En annan orsak bakom Totos besked 2019, om den osäkra framtiden, var att gruppen har haft en uppslitande rättslig tvist med den tidigare trummisen Jeff Porcaros änka Susan om ekonomiska rättigheter. Toto förlorade och det har påverkat medlemmarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: