STILL GOT OPEN ARMS – THE JOURNEY CONTINUES…

Snöar in på soundet från 70- och 80-talen. Lyssnar och tittar på ett klipp på Youtube med en av USA:s största rockband genom tiderna, Journey. Sångaren Steve Perry live från Japan 1983 är ihopklippt/mixad med Arnel Pineda, som är sångare i gruppen sedan 2007. De har oerhört lika röster. Och på nätet pågår en evig diskussion om vem som är bäst och vad som ”egentligen är det ”riktiga Journey.

Oavsett är det fantastiskt och osannolikt att man kan ersätta originalsångaren med en ny sångare som låter nästan likadant.

Sen finns det en ännu mer osannolik historia, som är välkänd sedan över tio år, att Journey rekryterade Arnel Pineda genom att lyssna på Youtube i jakten på en ny sångare.

Du vet historien om den fattige gatupojken från Filippinerna som lärde sig sjunga av sin mamma och som sedan använde sin röst på gatorna för att samla in pengar och var med i bandet The Zoo, som killarna på andra sidan jorden råkade lyssna på när han sjöng låtar av Journey och Survivor bland annat och sjöng så likt Perry att de trillade av stolen. Pineda trodde inte sina öron när gitarristen Neil Shon ringde och ville att han skulle komma över på en audition till USA.

Väl där ifrågasatte ”the immigrant officer” vad han skulle göra i USA. Han sa då att han skulle göra en audition för Journey. Officeren: Va, gruppen Journey? Kan du Wheel in the sky? Och Pineda började sjunga…

Journey turnérar fortfarande – om det var någon som undrade – och spelar i skrivande stund, den 13 juli, i Detroit, staden som bidrog till att Journey slog igenom i slutet av 70-talet.

“Things started going crazy on the radio there, which filtered over to Chicago and then everywhere else,” Schon says, reflecting on the 1978 album “Infinity.” “At that point, Detroit was the major rock ‘n’ roll capital. As it still remains. Everybody follows what’s going on there. Detroit was very responsible for busting us wide open.” (Detroit free press)

Under turnén gästas bandet av The Predenders och Def Leppard. I morgon, lördag, uppträder gruppen i Chicago.

Jag åker nog dit, tänker jag…Ed Sheeran, som uppträder på Friends arena på lördagen (14 juli) har över 39 miljoner lyssnare på Spotify. Journey har nästan nio. Sheeran är bra och duktig, men musiken förr var ändå bättre, eller hur? 🙂

I still have opens arms (!) for Journey…

DETROIT STILL HAS OPEN ARMS FOR JOURNEY

NEIL SCHON VILL GÖRA SKIVA MED STEVE PERRY

I DEN MELODIÖSA HÅRDROCKENS TECKEN

En kommentar på “STILL GOT OPEN ARMS – THE JOURNEY CONTINUES…

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: