NEJ, SLUTA ALDRIG DRÖMMA, DAN HYLANDER!

Mitt i den stekheta sommaren slår Dan Hylander och Raj Montana Band till med en lika stekhet och radiofriendly rocklåt, med en klassisk inledning, en refräng som fastnar direkt och med ett snyggt arrangemang. Körtjejernas stämsång lyfter låten till ytterligare en nivå och låten får ”väl godkänt”. Fattas bara. För om Ray Montana Band ska släppa en ny låt, ja då gäller det att skapa något ordentligt. ”Aldrig sluta drömma” bådar gott inför albumsläppet.

Intressant reflektion är att ljudbilden nu jämfört med då är annorlunda, som om en filt eller kudde har lagts på produktionen om man jämför med skivorna för 35 år sen. Det är en annan produktion förstås. Och det är 2018 och inte 1984. Vakna, Fredrik! (dvs jag)

”En liten popdänga om tro, hopp och kärlek”, beskriver Dan Hylander låten i ett pressmeddelande i samband med att han och bandet skulle inleda Sverigeturnén i Västervik på fredagen.

”Aldrig sluta drömma” låter som en öppnare live för att prata radiospråk. Och live-konserter blir det, bland annat på Nalen i Stockholm i september. Jag kommer förstås att vara där och det är nog inte bara jag som hoppas på en tripp tillbaka till de tidiga åren på 80-talet då Ray Montana var ett fantastiskt liveband. Lyssna bara på ”Bella Notte” från 1982.

Dan Hylander fyllde 64 år i juni. Hans röst är inte längre som den en gång var – av naturliga skäl förstås. Vilka, förutom ett fåtal, kan sjunga som de gjorde när de var 30? Jag blev dock något positivt överraskad av sånginsatsen när jag första gången lyssnade på den ”nya singeln”.

Dan Hylander har ännu en gång dammat av sitt gamla band Raj Montana och gör en ny skiva – den första på 34 år. Bandet består, precis som 1983-1984, av Dan Hylander, sång och gitarr, Clarence Öfwerman, keyboards, Pelle Alsing, trummor, Ola Johansson, elbas, David Carlson, gitarr och Hasse Olsson, Hammond (men den här gången även Petra Wahlgren och Karin Svensson, kör.)

Det förpliktigar.

Sluta aldrig drömma – behåll glöden som en gång brann – åtminstone till september, för då står jag längst fram på Nalen 🙂

Turnéplan för Dan Hylander och Raj Montana Band: 13/7 Västervik, 14/7 Hasslö, 5/9 Stockholm, 6/9 Helsingborg, 7/9 Malmö, 8/9 Göteborg.

ray

5 kommentarer på “NEJ, SLUTA ALDRIG DRÖMMA, DAN HYLANDER!

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: