MARILLION PÅ CIRKUS – KAN BARA BLI MAGISKT

I många år har brittiska Marillion arrangerat Marillion weekend i olika länder. De mest inbitna fansen har samlats för tre konsertkvällar i rad och pratat om och lyssnat på gruppens musik. 20-22 maj arrangerar gruppen Marillion weekend i Sverige för första gången. Det sker på Cirkus i Stockholm. Förväntningarna är stora bland fansen. Själv är jag mer laddad än någonsin. Det kan inte bli annat än magiskt för att använda ett slitet uttryck.

Gruppens senaste skiva, An hour before it´s dark, delar fansen, men är, att döma av de flesta kommentarer på sociala medier, den bästa skivan Marillion har gjort på länge. Jag instämmer. Sångaren Steve Hogarth, som tog över mikrofonen efter att profilen Fish lämnade gruppen i slutet av 80-talet, är fantastisk.

Marillion gör tre konserter i rad fredag, lördag och söndag. Bland annat väntas gruppen framföra hela Seasons end från 1989, en av de vackraste skivor som gruppen har gjort, med låtar som titelspåret, The King of sunset town och Easter. Andra kvällen väntas gruppen spela hela den nya skivan, An hour before its´s dark.

När jag pratar om Marillion med folk i min omgivning, som kanske inte är lika nördig som jag, så blir de lite förvånade och undrar om detta gamla band fortfarande existerar. De minns 80-talet och den flitigt spelade Kayleigh och albumet från 1985, Misplaced childhood eller Clutching at straws från 1987 med Fish som sångare, men Marillion blev efter det så mycket mer och det har gått så många år sedan dess. Gruppens musik har utvecklats och tagit helt andra former, även om rötterna finns kvar. De gjorde fyra skivor med Fish. De har gjort 16 med Hogarth.

Självständighet, stark integritet, kreativ drivkraft, kärlek till musiken och varandra och inte minst hängivna fans gör att bandet fortfarande existerar.

Det blir tredje gången jag ser bandet. Första gången var för tio år sedan. Då uppträdde det inför en relativt liten publik på Debaser vid Medborgarplatsen i Stockholm. Senaste gången jag såg Marillion live var i Royal Albert Hall i London 2019.

Marillion är något ut över det vanliga. Det är mer än ett vanligt rockband. Det kommer att bli magiska konserter i maj, tro mig.

Av: Fredrik Blomberg
Bilden är från ”Free stuff” från marillion.com

LÄS OCKSÅ: MARILLION FIRAR 40

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: