SIMPLY RED? – NO, I´M FEELING BLUE!

I höstas när det såg bättre ut och restriktionerna lättade såg jag ljuset i coronatunneln och beställde en resa till London för att se den brittiska gruppen Simply Red i O2-arena tillsammans med min tjej. Det skulle jag inte ha gjort. Den förbannade omikronvarianten slog till med full kraft och smittspridningen ökade, kurvorna pekade rakt upp i alla diagram, fler blev sjuka i covid-19 och det blev osäkert om vi överhuvudtaget skulle kunna resa och se och uppleva bandet med den fantastiske blueeyed-soulsångaren Mick Hucknall och de andra i bandet som gjorde Come to my aid, I won´t feel bad, If you don´t know me by now och Something got me started.

Ett tag kvävde de brittiska myndigheterna covid-test innan resan, test på plats och att man skulle fylla i en hälsodeklaration. Nu vet jag inte vad som gäller, flera länder har lättat på restriktioner och regler, men det spelar ingen roll.

Jag var medveten om att det fanns regler att förhålla sig till, men var förstås tvungen att ta reda på vad som gällde. Till slut betämde jag/vi att det inte är någon idé att åka. Efter många om och men, och flera timmar vid datorn och informationsinhämtning om vilka regler som gäller för avbokade konsert- och flygbiljetter, gav jag upp.

Det var för krångligt. Insåg också att det skulle bli omöjligt att få tillbaka pengar för flygbiljetterna eftersom det kräver att flyget ställs in exempelvis.

I januari blev vi båda sjuka i covid-19. Efter feber, ont i halsen och några kartor Alvedon och Ipren, Netflix-serier till förbannelse , research på Folkhälsomyndighetens hemsida, en massa diskussioner om karantänsregler, smittspridning, informationsletande på 1177 och tolkningar av Försäkringskassans regler kring smittbärarpenning (och vad hade Tegnell egentligen sagt? 🙂 ), så insåg jag att man kan få positiva svar vid PCR-tester ett halvår efter att man haft covid-19. Och vem vill stå på Heathrow airport och ta ett test som visar positivt svar och därmed inte komma in i det brittska väldet?

Och vilka regler gällde för konsertbiljetterna? Inställd konsert innebär att man kan få tillbaka en del av de utlagda pengarna. Eftersom jag är rätt mycket ”om och kring mig” (nähä? :-)) så kontaktade jag de som jobbar med Simply Red och frågade om konserten skulle bli av eller inte. De sa att ”vi följer utvecklingen”. Så klart. Har vi hört det sen mars 2020?

Jag har ganska stor erfarenhet av att köpa biljetter för konserter i Sverige (vem minns inte telefonringandet till Svala Söderlund i Stockholms konserthus källare 85, för att få biljetter?) och jag har en del erfarenhet av att åka utomlands för att gå på konsert, dock långt ifrån den erfarenhet som ”hardcore-fans”, som reste runt och såg 48 konserter med Springsteen i världen, under samma turne, när det begav sig. Men i det här läget försökte jag inhämta kunskap om regler och villkor.

Häromdagen dök konsertbiljetterna upp i O2-arena-appen. Smidigt, men det kändes märkligt att ha de elektroniska biljetterna med QR-koderna och veta att vi inte ska använda dem. Men genom min tjejs kontakter lyckades jag föra över dem via appen och sälja dem via Paypal till en svensk kille i London för ett ”special-price”. Kändes bra. Tänk vad man kan göra nuförtiden 🙂

Det återstår att få tillbaka blygsamma 50 GBP för flygbiljetterna från British Airways.

Vi hade tänkt att återupptäcka vackra Hyde Park, mata ekorrarna i träden med frön från en affär i närheten, dricka ett par bira på Kensingtons äldsta pub, fika vid caféet i Kensington gardens och hålla om varandra vid The long water i Hyde Park och få uppleva Simply Red i O2-arena, men det får bli en annan gång.

”When I´m feeling blue, all I have to do is take a look at you, then I´m not so blue”.

Simply Red – ”Come to my aid” och ”I won´t feel bad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: