MICK FLEETWOOD HYLLAR PETER GREEN

I slutet av april nästa år släpps en DVD/BlueRay med Mick Fleetwood and Friends, live från legendariska London Palladium. Det är en hyllningskonsert till Peter Green, som var gitarrist i Fleetwood Mac i begynnelsen då gruppen spelade blues.

De artister som medverkar är Neil Finn, Noel Gallagher, Billy Gibbons, David Gilmour, Kirk Hammett, John Mayall, Christine McVie, Jeremy Spencer, Zak Starkey, Pete Townshend, Steven Tyler och Bill Wyman. Producent är legendariska Glyn John och som ljudtekniker självaste Mick Fleetwood tillsammans med Dave Bronze, Jonny Lang, Andy Fairweather Low, Ricky Peterson och Rick Vito. Det uppger företaget Enmusa, som jobbar med PR inom musik, nöje och kultur sedan 2003.

FRÅN SKITIG BLUES TILL POLERAD POP

Konserten är inspelad inför ett utsålt Palladium med artister som har inspirerats av Peter Green som gick bort i somras. Konserten är inspelad 25 februari precis innan coronakrisen slog till med full kraft.

”Konserten är en hyllning till de tidigare bluesdagarna där allt började. Det är viktigt att komma ihåg vilken stor inverkan Peter Green och de tidiga Fleetwood Mac har för musikvärlden. Peter var min största mentor och det är en heder för mig att få hylla hans otroliga talang. Dessutom att få stå på scenen med så många av artisterna som Peter har inspirerat genom åren och delar min stora respekt för denna begåvade musiker.”

MICK FLEETWOOD

Bild: BMG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: