ARVIKA-DUO FÖRVALTAR ROCKTRADITIONEN BRA

I augusti släppte duon Christopher Edgar och Henrik Strandberg från Arvika i Värmland två låtar som lovar gott inför ett planerat skivsläpp i vår. Det gnistrar Lundell, Springsteen och Winnerbäck om låtarna och det är inte vilka musiker som helst som är med och kompar. Katrineholmssonen Andreas Dahlbäck på trummor och gitarristen Janne Schaffer är med på ett hörn.

Man kan tro att Winnerbäck släppt en ny låt när man hör introt till Tusen kyssar, men när man hör sången så förstår man att det är någon helt annan. Christopher Edgar och Linnea Waljestål, musikhögskolestudent från Åmotsfors sjunger om minnena av den första kyssen och den första dansen i en fin liten låt där svensk låttradition blandas med amerikansk.

Leva mitt liv är mer ”bredbent” med ett traditionellt intro, som E Street Band, Lundells band eller Winnerbäcks skulle bra melodi och en refräng som fastnar.

Herrar Edgar och Strandberg skriver allt själva och har de senaste tre åren rest land och rike runt och spelat, men som för många andra artister satte coronakrisen stopp. Men då passade duon på att vara med på två musikgalor, Music against covid19, där bland annat Janne Schaffer och Dotter var med. 250 000 kronor samlades in till Arvikas näringsidkare. I samband med galorna fick don kontakter och fick chansen att spela en egen låt, Leva mitt liv tillsammans med med Janne Schaffer. Det ledde så småningom fram till ett samarbete med, förutom Schaffer, även trummisen Andreas Dahlbäck, som spelat med Lundell och Winnerbäck och producenten Ola Gustafsson. Låtarna är inspelade i Andreas Dahlbäcks studio Durango Recordning där storheter som Magnus Uggla, Melissa Horn, Mikael Wiehe, Lars Winnerbäck, Robyn, Ulf Lundell och Veronica Maggio spelat in. 

De två låtarna som nu lanseras bådar gott inför den planerade fullängdsskivan i vår. Jag kan avslöja att jag hört introt till två andra, som inte har släppts och det låter bra.

Det finns tusentals låtar i samma stil och risken är att de drunknar i heartlandrock, countryrock och singer-songwriter-träsket, men en bra låt är en bra låt oavsett och det är upp till publiken att bedöma. P4-publiken lär inte bli besviken och inte heller en och annan medelålders man eller kvinna som gillar mainstreamrock med traditioner, med värmländsk touch.

Edgar och Strandberg förvaltar en rocktradition – och de gör det bra.

Text: Fredrik Blomberg
Foto: Ulf Zetterlund/pressbild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: