LUNDELL FORTSÄTTER ATT TURNÉRA NÄSTA ÅR

”Tack för sommaren 2019! Ses 2020”. Så skrev Ulf Lundell på Instagram vid midnatt efter den sista konserten på sommarturnén lördagen den 24 augusti. Spelningen i Trädgår´n i Göteborg var den sista av 17 konserter på turnén som inleddes vid Sofiero slott i Helsingborg i slutet av juni. Bilden nedan är från Ulf Lundells Instagram. Vem trodde att han skulle börja med dylikt förresten? 🙂


Det är inte förvånande att Sveriges största rockpoet ger sig ut på vägarna igen mot bakgrund av sommarens succéartade turné. Fansen har jublat och skrikit sig hesa efter Rialto och Sextisju Sextisju. Att döma av kommentarerna på sociala medier och de klipp jag sett på en leende Lundell från scenen både på Youtube och livs levande på Ericsbergs slott utanför Katrineholm den 17 augusti så är jag inte förvånad att det blir en fortsättning. Han antydde redan i Katrineholm att det blir så.

Spekulationerna är redan igång om det blir vinter/vår-turné eller sommar-turné. De flesta verkar vara överens om att det är sommaren 2020, som gäller.

Men det är långt tills dess och sommaren 2019 är inte ens slut, men hösten närmar sig och snart går vi in i september. Vi får njuta av alla hans verk så länge. För det är ju så att du måste igenom vintern om du vill se sommarn igen…(från Aldrig så ensam från Den vassa eggen 1985)

Nu faller regn på löv
Nu faller löv från gren
Nu skymmer det mitt på dan
Det mörknar på stadens scen.

Visst, som en del känner till, så trodde jag att det var över och förbi efter Göta Lejon nyårsafton 2015 och att det skulle bli min sista konsert. Nu blev det ytterligare en för mig denna sommar. Jag är glad för det. Det var en upplevelse att vara en av ”pojkarna längst fram” vid kravallstaketet, även om jag inte skrek ”Uffe Uffe”. Jag har anammat hans budskap från scenen att växa upp och strunta i dylika uttryck. Jag har heller aldrig varit de stora gesternas man utan mest stått och stampat med foten och höjt armarna i en stor applåd efter en låt på konserterna. Som de flesta män, tänker jag. Men jag ”oade” väldigt mycket till Chans i Katrineholm…

Men nu är det dags att framöver stå längst fram – alltid. Kanske på ”Lundell-tour 2020”. Kanske skaffar jag långt hår också och står och diggar järnet de sista ljuva åren innan pensionen om 15 år 🙂 Någon jävla rebell måste väl det här landet ha, eller hur? 🙂

I parken där ungarna lekte
Och jagade runt hela dan
Där krattar man undan sommarn
Hösten har kommit till stan

Tack Michael Wiklander för att jag fick använda den svartvita bilden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: