DEN BERÖMDA BILDEN TOGS FÖR 50 ÅR SEDAN

Idag är det på dagen 50 år sedan en av de mest berömda bilderna från ett skivomslag togs. TT rapporterar att det var den skotska fotografen Iain Macmillan som tog sammanlagt sex bilder när medlemmarna i Beatles gick över vägen vid Abbey Road. En av bilderna utgör framsidan på ett av Beatles bästa album, Abbey Road, som släpptes i september 1969.

Idag samlades fans vid vägen och gick över övergångstället utanför Abbey Road Studios för att fira 50-årsjubileet. SVT rapporterar att det blev trafikkaos vid platsen.

Det är egentligen lite märkligt att en bild med fyra medlemmar i ett popband, som går över en väg, kan få en så stor uppmärksamhet. Å andra sidan, det handlar inte om vilket band som helst. Det handlar om The Beatles som påverkade så många när bandet slog igenom i början av 60-talet och det handlar om vad som betraktas av många, som en av gruppens bästa skivor, kanske den bästa – Abbey Road.

Det finns Lundell-fans som besöker Söder i Stockholm och den röda lilla stugan där Jack bodde, det finns Springsteen-fans som åker till hans hemstad Freehold för att besöka huset där han växte upp. I Eskilstuna har det varit stadsvandringar i Kents fotspår, så jag förstår fenomenet. Jag förstår känslan. Jag har själv åkt i en taxi i Dublin och stannat i närheten av platsen där U2 spelade in sin första skiva och kanske suttit på samma bänk i Visby, som Lundell gjorde på 70-talet :-).

Jag har varit i London flera gånger, senast i mars. I november åker jag dit igen. Jag lovar, jag ska ta en bild när jag går över det berömda övergångsstället vid Abbey Road och dela bilden på sociala medier. Tills dess lyssnar jag på tre av Beatles bästa låtar, Something, Here comes the sun och Come together.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: