SANNOLIKT PHIL COLLINS SISTA TURNÉ

Ikväll intar en av 80-talets stora popstjärnor Friends Arena, men det är en tydligt åldrande man som går in på scenen. Han kommer in med käpp, sätter sig ner på en stol och genomför konserten. Ironiskt nog inleder han med Against all odds.

Under succéåren med Genesis i slutet av 70-talet och under solokarriären på 80-talet offrade han privatlivet vilket ledde till flera skilsmässor. I samband med avskedsturnén 2004, First farewell tour sa han att det var dags att tänka på något annat än turnéer.

Den stora popartisten drog sig tillbaka, men var med på en återföreningsturné med Genesis 2007. Sedan var det tyst från honom. De senaste åren har han haft problem med hälsan. Alkoholen tog nästan livet av honom och han var tvungen att söka hjälp. Han flyttade från Schweiz där han bodde i många år till Florida och återförenades med sin 20 år yngre Orianne Cevey som han tidigare var gift med och har två barn tillsammans med. En av dem, Nicholas, 18-år, ersätter sin pappa bakom trumsetet under den pågående turnén.

I oktober 2016 haltade Phil Collins in med käpp på scenen i Royal Albert Hall i London. Iklädd keps och flera dagars skäggstubb satte han sig ner i en stol och berättade vid en presskonferens att han ska åka ut på turné igen, men att den bara skulle bli tre veckor lång. Det blev till slut en världsturné.

Phil Collins kan inte spela trummor längre eftersom han har problem med en ryggmärgsskada som orsakats av att en ryggkota tryckt mot ryggmärgen efter en operation. Trumspelandet stoppades redan för tio år sedan då han hade nervproblem i en hand/arm. Han tvingades spela trummor genom att tejpa trumpinnarna i ena handen när han spelade in Going back som släpptes 2010.

Efter Collins konsert i Danmark nyligen skrev tidningarna att han var mer död än levande på scenen och att han egentligen inte borde turnéra eftersom han inte har kraften längre. Nåväl, vi får väl se vad publiken i Sverige tycker efter kvällens konsert – och vad tidningarna skriver. Det blir sannolikt den sista turnén och den sista konserten i Sverige.

SKILSMÄSSA GJORDE HONOM TILL SOLOARTIST

INTERNATSKOLEELEVERNA SOM BLEV SUPERSTJÄRNOR

PHIL COLLINS GER MIG DÖDSÅNGEST

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: