HALLÅ DÄR – VÄLKOMMEN HIT!

Det här är en sida för musiknördar. Skriver mest för mig själv, då och då, men kanske kan innehållet glädja någon. 

Så gott som alla bilder är tagna av mig. I annat fall har jag fått tillstånd att använda dem.

Här finns också porträtt av artister och grupper. Fokus ligger på 70- och 80-tal.

Jag är ingen expert, men djupt engagerad. De flesta porträtt är enkelt sammanfattande. Andra är mer djupgående.

Uppgifter om en artist från olika källor har vägts samman för att så långt det är möjligt inte skriva något som känns osäkert.

Kontakta gärna mig om du har några synpunkter.

blomman67@msn.com
SMS: 0705-161633

Vem är jag då?

Jag går numera under det spanska namnet Federico Montana de Flores eller brittiska Peacerich Flowermountain 🙂

Jag brukar säga till min tjej att jag är en rätt vanlig kille.

I´m just an ordinary man, brukar jag säga och då skrattar hon. För henne är ju jag speciell och det är ju ömsesidigt. Vanlig eller inte, jag är hur som helst mycket musikintresserad. Det kanske har framgått?

En del skulle kalla mig för musiknörd. Ok, jag köper det, för jag kan snöa in på detaljer om vilka årtal artister och grupper har släppt skivor eller varit på turné i Sverige. Det är exempelvis inte många som minns eller vet att Genesis släppte sin första singel The Silent Sun 22 februari 1968

Mitt musikintresse grundlades redan som barn då jag lyssnade på mina föräldrars skivor och senare min storebrors. Pappa var kantor och tidigt blev orgel och piano inspirationskällan, men också gitarr. Hemma spelades körmusik och klassisk musik, men också dansband, Abba, Barbara Streisand och Demis Roussos.

Jag började spela in musik från radion tidigt. Det första minnet är nog från 1973-1974 och Tio i topp med Kaj Kindvall, programmet som sedan blev Poporama och Tracks. Har ett kassettband kvar med Tio i topp från den tiden, men inspelningen är usel eftersom jag eller min bror ställt en bandspelare emot en radioapparat och utan sladd spelat in ljudet så att den inbyggda mikrofonen fångade ljudet från radion. Men man hör Gillbert O´ Sullivan, Rubettes med Sugar baby love och Alvin Stardust med My Coo Ca Choo.

När jag var tio år 1977 spelade jag in skivor och radiomusik och har kvar alla kassettband faktiskt. Efter Abbas vinst i Brighton 1974 fick jag singeln Waterloo av pappa.

I början av 80-talet, då jag gick i högstadiet, köpte jag mina första skivor via en postorderfirma. Sen dess har det blivit en hel del i min samling. Det är en hel del så kallad ”Westcoast” med Toto, David Foster och Loggins and Messina, Eagles, Jackson Browne, men också Elton John Stevie Wonder och Marvin Gaye och en del jazzfusion och klassisk musik.

Springsteen och Genesis dominerar i hyllorna. Två helt olika musikstilar som jag fastnat för ända sedan jag hörde Springsteens Darkness on the edge of town i min storebrors framhjulsdrivna och röda Audi 80 och hörde den tidigare Genesissångaren och trummisen Phil Collins superhit In the air tonight 1981.

Håll till godo!

KÄLLOR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

H?kans Pop

About classic rock, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About classic rock, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: