POPSTJÄRNORNA SLÅSS OM PUBILKEN

Det ser ut att vara stenhård konkurrens mellan de många konserter som arrangeras i Sverige med start nu i juni.

GALET MÅNGA SUPERARTISTER PÅ SVERIGETURNÉ 2019

Tittar man lite närmare på biljettförsäljningen på Live Nations hemsida så ser det inte ut att vara utsålt på flera av konserterna med artister som Bon Jovi på Tele2-arena den 5 juni, Eagles på samma arena den 8 juni eller Bob Dylan i Globen den 26 juni. Det finns biljetter kvar även till konseterna med Mark Knopfler i Globen den 11 juni och till Phil Collins på Friends arena dagen efter. Läser att Live nation rear ut biljettera till den forne Genesismedlemmen. Det finns biljetter för 390 kronor. Det är bara 140 kronor mer än vad biljetterna till Bruce Springsteens konsert på Stadion 1988 kostade – om man nu inte tar hänsyn till konsumentprisindex och ”sånt”. Jag köpte min svart för 700 på Centralen…

Ser på skissen över Friends arena att de delar av arenan inför konserten med min gamle hjälte Phil Collins. Det är bara ett tecken på att han nog ska dra sig tillbaka till Florida där han bor och njuta av de sista ljuva åren. Sheryl Crow är förartist. Det borde kanske vara tvärtom.

Inte heller John Fogerty drar än så länge fullt i Dalhalla i Rättvik i juli.

Det kanske inte är unikt att det kommer så många klassiska rock- och popartister under ett par månader, men min känsla är att det är ovanligt många under en så kort tid. Frågan är om det finns ett underlag? Konsertbiljetter är relativt dyra. En reflektion är förstås att det är för många på en gång och att det leder till att delar av arenor gapar tomma eller att man, som i fallet med Phil Collins, får dela av arenan så att det blir någon form av närhet till artisten för de som kommer dit. Såg Queen med Adam Lambert hösten 2017. Då fick arrangören också dela av Friends. Det var faktiskt inte så tokigt som jag trodde.

Sweden rock verkar däremot alltid dra folk. Hårdrocksfesten, som förstås är en helt annan sak än en enskild konsert, håller på 5-8 juni, med bland annat KISS, Richie Blackmore´s Rainbow, Def Leppard, ZZ top, Styx, Saxon, Easy Action, Magnum, Joe Lynn Turner.

Hårdrocken har sina trogna fans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: