NU RÄCKER DET MED EROS OCH JULIO

Hej igen!
Tyckte att det var dags att skriva lite igen efter över en månads frånvaro här på bloggen. Har ju haft semester och då har jag släppt allt vad skrivande heter. Men musiken går inte att släppa förstås. Den har bara tagit sig nya uttryck denna sommar.

Efter en vecka utomlands (se bilden) utan den musik jag brukar lyssna på så var det skönt att komma hem och känna lukten av vinyl igen 🙂

I ärlighetens namn spelar jag inte vinyl så ofta. Om jag vill spela Queens A night at the opera så finns den ju på Spotify. Det är ju lite jobbigt att ta sig upp från soffan, gå till hyllan, leta upp den och dessutom ta ut skivan och lägga den på skivtallriken…

På restaurangen där min son och jag åt varje dag spelades Julio Iglesias och Eros Ramazzotti och annan italiensk och spansk populärmusik i högtalarna hela tiden. Och jag kan lova att källan inte var vinyl. Snarare CD.

Det var samma låtar som gick runt varje dag.”Corazon” var ett frekvent ord som skar genom den 30-gradiga värmen där vi satt och åt. Det passade visserligen i sammanhanget, sol, värme, kärlek, mat och vin, men till slut tröttnade vi. Men den goda och billiga maten i kombination med de trevliga servitörerna gjorde att vi trots allt återkom varje lunch och middag.

Visst hade jag laddat ner några låtar i offlineläge på Spotify för att kunna lyssna på mina listor på flyget och i hotellrummet, men lurarna strulade, så jag valde tystnaden istället och lyssnade på stadsbruset och måsarna som skrek utanför hotellrummet morgon och kväll.

Väl hemma dök en ny trailer för ”David Gilmour live in Pompeji” upp i mitt flöde på Facebook, så då blev det Pink Floyd för hela slanten ett tag. Trailern gjorde reklam för Pink Floydmedlemmens konsert på Pompeji amfiteater förra sommaren och filmen visas på 2000 biografer den 13 september.

Det blev en tydlig musikalisk kontrast när jag senare cyklade ner till Stadsparken i Eskilstuna för att lyssna på Daniel Gildenlöw, sångare och gitarrist i Pain of Salvation. Han uppträdde solo med klaviatur och gitarr på en liten scen under arrangemanget Picnic i Parken arrangerad av ett par musikprofiler i stan. På filtar och stolar sitter folk och äter kallskuret och dricker öl och vin och lyssnar på musik i tre timmar. Enligt arrangörernas bedömning var det drygt 2000 personer som satt ner i gröngräset och myste i den behagliga sommarkvällen.

Förra veckan uppträdde Jacob Hellman och igår Eskilstunasonen Daniel Gildenlöw, som bland annat hyllade Leonard Cohen. Han gjorde en fantastisk version av Hallelujah. Han framförde också två spår från Cohens sista skiva You want it darker som släpptes förra året, en månad innan den legendariske artisten dog 82 år gammal.

Sist av allt denna fina onsdagskväll uppträdde singer-songwriter-duon Good Harvest, två unga och mycket talangfulla tjejer från Falun, som förresten är förartister till Per Gessle i sommar, bland annat i Sundbyholm utanför Eskilstuna där Halmstadssonen uppträder senare i sommar. Och det var tydligt var inspirationen kom ifrån – Simon and Garfunkel.

Har under semestern också testat att sälja några vinyler på nätet för skoj skull. Det finns en sida som heter dicsogs.com med bland annat 25 miljoner vinyler och åtta miljoner CD till salu. Men det är en djungel av regler och rutiner vid köp och försäljning förstås och vill man fördjupa sig i utgåvor, skivnummer, etiketter och pressningar så är sidan att rekommendera. Har registrerat mina 1500 skivor på sidan och utifrån de senaste försäljningarna uppskattas maxvärdet på skivorna och man får dem samlade på ett snyggt sätt. Men jag har också katalogiserat dem i excell också förstås…

För den som vill ha tag i en LP från exempelvis 1966 med Stones eller Billy Ocean från 1986 får lätt tag i den på nämnda sida. Vinylen har ju blivit inne igen sedan några år tillbaka. Läste att Sony dessutom bestämt sig för att börja pressa vinyl igen. Problemet är bara att få fram någon som kan hantverket.

Kommer stenkakorna tillbaka också? 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: