BERG BORDE HA KOMMIT TILL TUNA ISTÄLLET

Efter flera veckor av spekulation dök den tidigare Kent-sångaren, Joakim Berg, upp på scenen i Stockholm i sambaned med Winnerbäcks konsert där i helgen. De som var där upplevde något historiskt. Ända sedan Kent lagt ut det kryptiska meddelandet ”24 november” på gruppens officiella Facebook spekulerades om Joakim Berg skulle dyka upp i Eskilstuna, men se det gjorde han inte. Däremot smög Martin Sköld, som tillsammans med Berg producerat Winnerbäcks senaste skiva, omkring och fotograferade – i svartvitt förmodar jag. Det har blivit hans passion.

När så Stockholmskonserten närmade sig så spekulerades åter igen om Berg skulle dyka upp på Winnerbäcks konserter i huvudstaden. Varför skulle han göra det om han inte dök upp i Eskilstuna, skrev jag i något forum. Men jag hade fel. Joakim Berg körade i Winnerbäcks Vår tid och framförde tillsammans med Linköpingssonen en av Kents mest älskade låtar, Sverige.

Foto: Tommy Strandberg.

De som fanns i publiken jublade förstås alldeles extra när Eskilstunas stolthet dök upp live för sitt första officiella liveframträdande sedan Kents sista konsert 17 december 2016. Vi som inte var där, men besökte Stiga sports arena i Eskilstuna, blev kanske lite snopna och besvikna. Jag kan bara tala för mig själv. Joakim Berg borde ha dykt upp på scenen i Eskilstuna istället. Det hade han kunnat bjuda Eskilstunapubliken på. Det hade varit ännu mer magiskt, det hade hedrat honom och hade känts mer logiskt, men verkligheten är sällan det. Berg går sina egna vägar, som han alltid ha gjort. Det kallas integritet vilket han samtidigt ska ha respekt för.

Jag inser när jag ser klippen på Instagram att jag borde ha haft en biljett till Winnerbäck i Stockholm också, förutom till Eskilstuna.

Jocke Berg i Kent.
Jocke Berg i Kent. Foto: Pia Lindhe Rudolf.

Text: Fredrik Blomberg
Foto: Tommy Strandberg (förutom den svartvita bilden)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar