LISA MISKOVSKY LYSTE UPP AUGUSTIMÖRKRET

Så kom då Lisa Miskovsky åter till Eskilstuna och Mary´s café, som hon säger sig älska så mycket. Den varma sommaren hade förbytts till en regntung och höstlik söndagskväll i slutet av augusti. Några få själar, kanske knappt 100, hade sökt sig ut på landet bland fruktträd, åkrar och slingrande vägar för att få höra hennes vackra röst och finstämda och innerliga låtar – om den gåtfulla kärleken.

Lisa Miskovsky lyste upp i mörkret och kom med kärlek och värme.

Efter ösregn hela dagen blev det plötsligt uppehåll tidigt på kvällen, även om prognoserna talade ett annat språk. Kanske var det därför hon inte inledde med Rain Rain Rain från femte skivan ”Umeå” :-).

Gitarristen Pelle Ekerstam inledde med ett par fantastiskt vackra egenhändigt skrivna låtar som Kom vi går och för en hopplös romantiker som jag träffade de hjärtat, ackompanjerad av Kalle Lundin på keyboard.

En leende Miskovsky anslöt senare och gav publiken ett pärlband av låtar, som Lady stardust och Home, men också en svensk version av Melodifestivallåten Best to come med svensk text av Annika Norlin.

Kalle Lundin, Lisa Miskovsky och Pelle Ekerstam på Mary´s café i Eskilstuna.

Texter på vårt eget språk kommer närmare och träffar djupare. Hoppas att Lisa Miskovsky gör en hel skiva på svenska. Det kanske är dags nu – 21 år efter debutalbumet.

”Jag åker i den takt jag vill ta, bli den jag behöver va. Och du måste inte fatta mina val. Jag ville väl ha kul, jag vill väl, känna lugnet i min själ och i mina ögon var det jag som vann”

Tillsammans med Ekerstam sjön Miskovsky också duett i ”Det som hände mig var du” – om vad som händer när man tar varandra för givet.

”Kan vi stå emot om lyckan vänder. Kan du lova ge ditt ord

Spelningen i Eskilstuna var den sista på Lisa Miskovskys sommarturné. Hon sprudlar av glädje och humor på scenen och det märks att de tre musikanterna har roligt tillsammans. Miskovsky är en stark personlighet. Hon och har en äkthet som lyser starkt från scenen när hon berättar anekdoter mellan låtarna. Det är både glädje, sorg och hopp – klassiska ingredienser i popmusiken sedan ”urminnes tider”.

En kommentar på “LISA MISKOVSKY LYSTE UPP AUGUSTIMÖRKRET

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: