KONSERTGLÄDJE – RESTRIKTIONER HÄVS

Den 29 september slopas de flesta av dagens coronarestriktioner. Det beskedet kom regeringen och Folkhälsomyndigheten med på tisdagen. Deltagartaken för konserter, fotbollsmatcher och andra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort. Samtidigt utreds om vaccinpass skulle kunna användas för evenemang med mer än 15 000 personer i publiken.

Nu jublar konsertarrangörer, artister och alla konsertälskare. Självklart, men samtidigt uppmanas vi medborgare att ta ett fortsatt ansvar och det ska vi, eller hur? Det återstår att se hur smittspridningen ser ut efter den 29 september. Det kan bli ett bakslag antar jag, men även för det verkar det finnas en plan. Vi kan bara hålla tummarna att vaccinationen mot covid-19 håller oss borta från att bli sjuka.

”Restriktionerna avseende bland annat publikbegränsningar och inom restaurangsektorn bedöms därefter inte längre vara motiverade ur ett smittskydds- och folkhälsoperspektiv. Att så många som möjligt vaccinerar sig så att en hög vaccinationstäckning nås är fortsatt det viktigaste skyddet mot covid-19”.

Själv har jag inte gått på konsert sedan februari 2020 då jag såg Melissa Horn på Lokomotivet. Det var en månad innan coronakrisen bröt ut och ingenting skulle bli sig likt. Året före, 2019, såg jag en hel del konserter (se nedan) 2020 kändes det som om det var meningen att jag 2019 skulle se så många artister och grupper, för ett tag, när coronakrisen var som värst, tänkte jag att det aldrig skulle bli fler besök i Globen, på Cirkus eller Royal Albert Hall.

2019 – Paul Carrack, London Palladium

2019 – Roger Hodgson, ex-Supertramp-sångaren, Cirkus

2019 – Eagles, Tele2-arena, Stockholm

2019 – Bob Dylan, Globen

2019 – Pugh Rogefeldt, Eskilstuna

2019 – Gyllene Tider, Sundbyholm, Eskilstuna

2019 – Lisa Miskovsky, Mary´s café, Eskilstuna

2019 – Ulf Lundell, Ericsbergs slott, Katrineholm

2019 – Cher, Friends Arena

2019 – Michael Bublé, Globen, Stockholm 

2019 – Lars Winnerbäck, Conventum Örebro

2019 – Marillion, Royal Albert Hall, London

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: