JAG TVIVLAR PÅ ATT ARENORNA FYLLS IGEN

Måste medge att det blir spännande att höra Springsteens nya när den släpps den 23 oktober. Jag har varit måttligt förtjust i hans skivor de senaste 20 åren. Tror att det beror på att hans period mellan 1975 med Born to run och fram till Tunnel of love 1987 var så stark att ”det räcker”. Coronakrisen har satt stopp för en kommande turné, rapporteras det.

Här i den sena timman denna oktoberkväll, när kylan sveper in över vårt land, tvivlar jag på att Ullevi eller Stadion kommer att fyllas igen. Jag tvivlar även på att vi kommer att kunna gå på konserter av det stora måttet under överskådlig tid. Men å andra sidan vill jag tro att även den här krisen går över. Spanska sjuka varade ju inte för evigt.

Det är märkligt att jag under 2019 såg så många av världens stora artister och grupper innan coronakrisen fullständigt förändrade allt. Det började med Paul Carrack på London Palladium i mars och fortsatte under våren med ex-Supertramp-sångaren Roger Hodgson, senare Eagles, Cher, Bob Dylan, Michael Bublé, Lars Winnerbäck och Ulf Lundell för att nämna några. Efter konserten med Melissa Horn i Eskilstuna i februari 2020 gick rullgardinen ner och dörrarna stängdes. Musikbranschen drabbades hårt och blöder ekonomiskt och alla iblandade håller andan. En del är kreativa och hittar nya lösningar, en del har gått i konkurs och andra väntar på det som just nu verkar långt borta.

Jag har svårt att att den dagen kommer då Folkhälsomyndigheten kommer med beskedet att krisen är över och att man öppnar upp samhället igen. Denna dödande sjukdom försvinner kanske inte, men man kan ju hoppas experterna kan få fram ett vaccin.

Men jag lovar att jag kommer att fira den dagen då allt är över, med en fin middag, några öl och en underbar konsert med någon av mina hjältar om den dagen någonsin kommer under de år jag har kvar här på jorden. Just nu tvivlar jag som sagt.

2 kommentarer på “JAG TVIVLAR PÅ ATT ARENORNA FYLLS IGEN

Add yours

  1. Själv sitter jag med Kiss-biljetter till Göteborg från juni 2020, nu framflyttat till juni 2021, men jag tror inte det blir någon konsert då heller tyvärr. Skulle bjuda min son på konserten på hans 30-års dag, men det sket sig…

    Gilla

    1. Mycket tråkigt. Jag skulle till Öland i augusti på Winnerbäck. Det blev inställt. Det samma gäller Gino Vannelli 4 nov i Stockholm. Branschen måste ju ha många månader på sig för att kunna planera. Så det går ju inte vänta hur tätt inpå konserten som helst heller.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: