NATTSVART FÖR MUSIKBRANSCHEN

Många konserter, både i det lilla och stora formatet, har ställts in sedan coronaviruset spritid sig i världen. Den kanadensiske sångaren och gitarristen Bryan Adams skulle ha uppträtt i Sverige tre kvällar i mars, men konserterna har skjutits upp till maj och Carlos Santana, som skulle ha stått på svensk mark i april, har ställt in sin spelning. En efter en tvingas komma med beskedet att det inte blir nått.

Frågan är om Sweden Rock i början av juni kan genomföras. Arrangören uppgav på sin hemsida den 12 mars att planen fortfarande är att genomföra festivalen.

På sociala medier har artisterna de senaste veckorna delat små klipp där de beklagar att turnéer har ställts in. Elton John och Michael Bublé är bara två exempel.

Många delar inom branschen, bland annat musiker, artister och ljudtekniker, drabbas hårt när olika föreställningar över en natt har stoppats. De beskriver det som en ekonomisk katastrof.

Det pågår en landsomfattande namninsamling där företrädare för branschen vill göra allmänheten och makthavarna uppmärksamma på deras situation nu när coronapandemin slagit till. Frågan om deras normala villkor har också fått ny fart.

Världen håller andan och undrar var detta ska sluta och när. Jag är glad att jag såg så många konserter förra året, som bland annat Roger Hodgson (ex-Supertramp), Eagles, Michael Bublé, Paul Carrack, Cher, Lars Winnerbäck, Ulf Lundell och Marillion. Men jag är ledsen för alla som missar tunga konserter framöver. Men någon gång tar väl detta slut. Då ses vi i publikhavet – kanske längst fram till och med! Headbanging kanske?

Jag kan låta håret växa ett halvår för vi ska väl undvika att gå till frisören också, eller?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: