SOULSTJÄRNAN JAMES INGRAM DÖD

En av mina stora favoriter inom soulmusiken, med en av de främsta rösterna, har gått bort. Ikväll lyssnar jag återigen på klassiska Yah mo b there, Just once, I don´t have a heart och icke att förglömma duetten med Patti Austin Baby, come to me. Upptäckte honom via Soulcorner i början av 80-talet. Sad news!

När jag lyssnade på Soulcorner med Mats Nileskär i början av 80-talet upptäckte jag flera av soulmusikens stora, som Jeffery Osborne, Dennies Edwards, Peabo Bryson och Luther Vandross. Men den som stack ut för mig var James Ingram.

1983 släppte han en skiva, It´s your night, producerad av Quincy Jones och den golvade mig totalt, med låtar som What ever we imagine och Yah mo b there, men också klassiska How do you keep the music playin? i duett med Patti Austin. WHATEVER WE IMAGINE! Hans bästa, tycker jag. Melodierna, hans smekande röst och registret!

James Ingram föddes i Ohio den 16 februari 1952, började sin karriär i början av 70-talet, Quincy Jones gjorde honom till soulstjärna med Just once 1981. Idag avled han i sitt hem i Los Angeles, meddelade hans vän Debbie Allen, skådespelerska och TV-producent på sociala medier. Enligt TMZ dog han i hjärncancer.

BILLBOARD OM JAMES INGRAM

BILLBOARD CHARTHISTORY

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: