HÖSTEN ÄR HÄR MED HÄRLIGA KONSERTER

Idag börjar skolan på många håll. I morse när jag gick upp mycket tidigt för att åka till jobbet konstaterade jag att det var höst i luften. Alla årstider har sin charm som man brukar säga, men det är något speciellt med hösten.

Det är fortfarande sommar, meteorologiskt sett, men känslan inom mig är att det är höst. Jag vill helt enkelt att det ska vara det.

Det är något speciellt med brytningen mellan sommar och höst, precis som mellan vinter och vår. Ännu syns bara hösten till tidiga morgnar…

Hösten är speciell också vad gäller musik. Att åka iväg och se en artist eller grupp inomhus är fantastiskt. Resan dit, innan och efter är minst lika viktigt. Allt är en helhet.

I september väntar ett par tunga konserter för mig. Den 5 september uppträder Dan Hylander och Raj Montana Band på Nalen i Stockholm. De musiker som jag såg i Brunnsparken i Örebro i början av 80-talet har återförenats. Det blir en kväll i nostalgins tecken med ett knippe klassiska svenska rocklåtar.

Den tyngsta konserten sker den 12 september då Jeff Lynne uppträder i Globen i Stockholm. Jeff Lynne´s ELO turnérar sedan början av månaden i Nordamerika. Det är den första turnén under namnet ELO som görs i staterna på 37 år!

Jeff Lynne´s konsert i Globen är  Europapremiär.

Fansen som sett konserterna i USA och Kanada är överväldigade. På Jeff Lynnés officiella Instagram skriver några av dem så här, efter en konsert i Detroit:

”One of if not the best concerts I’ve ever heard. Jeff Lynn and ELO you were amazing tonight. Thank you for including Detroit on this tour. You were definitely worth the wait”.

”Jeff Lynne I have seen you two time’s in concert. Both were the best concert I have ever been at. You are by fare my favorite musician and singer and song writer. Thank you for a life time of amazing music. Memory’s I hold very close to my heart. I am sure you have wonderful memory’s though out your musical career. Big hugs from all your fans”.

Att inte ha förväntningar på konserten med Jeff Lynne går inte. ELO är kanske den grupp jag har lyssnat på mest av alla. Det blir den största vid sidan om Genesis i Köpenhamn 1987, Bruce Springsteen i Stockholm 1988, Pink Floyd i Göteborg 1994 och U2 i Stockholm 2016.

LP-skivorna A new world record och Out of the blue gick varma på skivtallriken då och när jag reste 30 mil med bil häromdagen spelade jag låtarna om och om igen.

(Bilden ovan är tagen under Lars Winnerbäcks konsert i Örebro 11 augusti 2018)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: