SLUTSPELAT FÖR PAUL SIMON

Singer-songwriter-artisten Paul Simon, 76, kom igår, 5 februari, med beskedet att han gör sin sista turné – ”Homeward Bound – The Farewell Tour”. Han inleder i Vancouver i Kanada den 16 maj och turnén når Stockholm och Globen lördagen den 30 juni. I Dublin och London i juli medverkar även James Taylor och Bonnie Raitt.

Läs Paul Simons pressmeddelande från den 5 februari.

I’ve often wondered what it would feel like to reach the point where I’d consider bringing my performing career to a natural end. Now I know: it feels a little unsettling, a touch exhilarating, and something of a relief.

I love making music, my voice is still strong, and my band is a tight, extraordinary group of gifted musicians. I think about music constantly. Sadly, we lost our lead guitarist and my friend of 30 years, Vincent N’guini, who died last December. His loss is not the only reason I’ve decided to stop touring, but it is a contributing factor. Mostly, though, I feel the travel and time away from my wife and family takes a toll that detracts from the joy of playing. I’d like to leave with a big Thank You to the many folks around the world who’ve come out to watch me play over the last 50 years.

After this coming tour, I anticipate doing the occasional performance in a (hopefully) acoustically pristine hall, and to donate those earnings to various philanthropic organizations, particularly those whose objective is to save the planet, ecologically.

Once again, I am very grateful for a fulfilling career and, of course, most of all to the audiences who heard something in my music that touched their hearts.

SIMON AND GARFUNKEL – SKOLKAMRATER SOM NÅDDE TOPPEN 

Ett utdrag från mitt porträtt som finns i länken ovan:

Att skriva om Paul Simon utan att också nämna Art Garfunkel är svårt. Simon har haft en framgångsrik solokarriär efter tiden tillsammans med sin barndomsvän Art Garfunkel, men det var med Tom och Jerry, som de kallades från början, som allt började.

De växte upp några kvarter ifrån varandra i Forest Hills i Queens i New York. Intresset för pop- och rockmusik förde dem samman. De träffades i skolan och sjöng bland annat tillsammans i en talangtävling.

Förebilderna var The Everly Brothers. De spelade och komponerade egna låtar och spelade in låten Hey, schoolgirl redan som tonåringar.

De fick skivkontrakt på CBS 1963 och blev en av de stora artisterna på 60-talet med låtar som Homeward bound, Mrs.Robinson, The Boxer, The sounds of silence och Bridge over troubled water.

Andra skivan Sounds of silence var gruppens stora genombrott.

Simon and Garfunkel är en av de viktigaste artisterna i singer-songwritertraditionen tillsammans med James Taylor, Bob Dylan och Carol King.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: