ONE DESIRE TAR MIG TILLBAKA I TIDEN

Hälsade på min tjej i Småland över helgen. Det är en bit väg att avverka med bilen och det blev många sköna låtar från Spotify under tiden. Den här gången blev det melodiös hårdrock. Upptäckte nyligen ett hårdrocksband från Finland (sju månader efter debuten 🙂 ) och spelade gruppens debutskiva från i våras alla de 30 milen. Med full volym plöjde bilen fram genom det svenska höstlandskapet och jag reste tillbaka i tiden.

Det finns tusentals skivor i samma genre som One Desire. Ofta låter det ganska lika. Det kan ibland kännas intetsägande, men jag fastnade för One Desire. Soundet stack ut, framförallt den tunga inledningen med låten Hurt som är det perfekta öppningsspåret med det välkända temat om hjärta och smärta. André Linman sjunger verkligen bra.

Band-2Pressbild. Warner Brothers Finland.

Debutskivan har fått bra recensioner, bland annat på melodicrock.com och på denna blogg. Melodicrock.com skrev i våras bland annat:

”One Desire deliver what will surely be one of the top few albums in several years”

Det är ingen nyskapande musik, tvärtom. Referenserna känns igen från 80-talet, med inspirationskällor som Def Leppard och Journey, men grunden är hela 70-talets hårdrock. One Desire är i sin genre ett mycket bra band. Förutom ett par svaga spår så lyfter några låtar betyget till näst högsta betyg av mig! Starkast är Hurt, Do you believe och powerballaden This is where the heart break begins. Det är framförallt de starka melodierna och den oerhörda sånginsatsen som gör skivan så himla bra.

Jag behövde något rakt och enkelt som bröt av mot den ibland ganska introverta musik jag spelat den senaste tiden, tidiga Pink Floyd bland annat. Så när jag surfade runt på nätet så fanns plötsligt denna grupp där.

Gruppen bildades så sent som 2012. Medlemmarna är gitarristen Jimmy Westerlund, sångaren och gitarristen André Linman, trummisen Ossi Sivula och elbasisten Jonas Kuhlberg.

I slutet av maj och i början av juli finns bandet med som ett av många på Melodic rock festival i Malmö. Andra band/artister som uppträder är Dare, Treat, Kee Marcello och Jim Jidhed.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: