NÄR JAG TRÄFFADE JOHNNY THUNDERS

För 32 år sedan, 1984, arbetade jag på Gotland. Det var mellan årskurs ett och två på gymnasiet. Jag var 17 år och lika gammal som min son är idag.
På den restaurang jag jobbade satt en man i svart och drack vittvin i solen. Det visade sig vara sångaren och gitarristen Johnny Thunders, medlem i det legendariska förpunkbandet New York Dolls och The Heartbreakers på 70-talet. Det var på den tiden han bodde i Sverige med sin svenska tjej. Jag tänkte att jag måste få hans autograf. Jag gick fram till honom där han satt, ensam vid ett bord i solen och drack sitt vittvin. Han skrev sin namnteckning på ett papper och jag tänkte att den blir jag rik på.

Många år senare, när jag bodde i Umeå, gav jag bort autografen till en kille i min klass i utbyte mot en öl. Det skulle jag inte ha gjort. Inbillar mig att den är värd en del på rockmarknaden idag. Vare sig på den tiden eller nu är Thunders musik något för mig, men det hade varit lite kul att skryta med att ha hans autograf. Och vem vet, kanske hade jag sålt den på nätet och blivit rik…

Johnny Thunders dog 1991 i en kombination av överdos och leukemi 1991.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: