THE JOYRIDE IS OVER – ROXETTE STÄLLER IN TURNÉ

Roxette ställer in sin Europaturné. Beskedet kom idag. The Joyride är över – ”The joyride on the road is over now – but we sure had fun, didn’t we?”, skriver The Daily Roxette på nätet.

Läkarna avråder Marie Fredriksson från att turnera. Det betyder slutet för en av de mest framgångsrika svenska grupperna och kanske slutet för en av de största svenska rocksångerskorna. Den 3 juni skulle Roxette ha påbörjat den sista delen av världsturnén RoXXXette 30th Anniversary tour, som inleddes 2014. Roxettes sista konsert blev i Kapstadens Grand Arena den 8 februari i år. Gruppen bildades 1986 och har sålt 75 miljoner album och haft fyra amerikanska ettor på Billboard.

Det är förstås tragiskt när hälsan sätter stopp för något man älskar, vad det än är. När hon kom tillbaka efter sin sjukdom i början av 2000-talet var det för mig inte samma klös i rösten som förr. Inte så konstigt förstås, men det är alltid lika sorgligt. Det finns flera exempel i rockbranschen på när sjukdomar – eller droger – sätter stopp för artister eller begränsar deras karriärer. Bassisten i Toto, Mike Porcaro fick ALS och tappade förmågan att spela och till slut dog han. Sångaren i Foreigner, Lou Gramm, försvann, men kom igen efter en hjärntumör och drogproblem, men var långt ifrån sitt forna jag vid sångmikrofonen. Whitney Houston är ett annat exempel.

Åldern har naturligtvis en stor betydelse för rösten också. I det senare sammanhanget är Paul Carrack ett stort undantag. Han har behållit en stor del av sin forna röstkapacitet.

På Facebook skriver Marie Fredriksson om beslutet och minnena av Roxettes 30 år.

”Jag känner bara lycka och glädje när jag ser tillbaka på alla spelningar runtom i världen under denna långa tid. Jag är särskilt stolt och tacksam över att ha kommit tillbaka efter min sjukdom 2009 och spelat oss ytterligare några varv runt jorden! Nu är turnerandet över för min del och jag tackar vår fantastiska publik som varit med på hela resan. Jag ser fram emot releasen av ”Good Karma” som kommer i juni – jag tycker det är ett av våra bästa album någonsin”.

Läs gärna mitt enkla porträtt av Marie Fredriksson.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: