PAUL MCCARTNEY NOBBAR SVERIGE

Den legendariska artisten Paul McCartney har ett ”band on the run” även 2016. Han besöker under sin turné ”One on one” Norge och Danmark i juni, men nobbar Sverige den här gången. 2014 uppträdde han i Tele2-arena och det blev en oförglömlig kväll för mig som inte sett honom förrut.

Jag minns att jag inför biljettköpet tänkte att jag måste passa på se honom och även andra klassiska artister innan de försvinner från scenen i någon sjukdom eller dör. Jag ångrar mig inte. Över 70 år gammal levererade McCartney oförglömliga klassiker från tiden i Beatles och solo och jag medger att tårarna kom när han och bandet spelade The long and winding road. (hör och se mitt klipp nedan)

Det är lätt att ta till stora ord när man har varit på en konsert som var bra, att den var ”magisk” eller ”fantastisk” eller till och med ”den bästa jag sett”. Ofta vill jag ha lite distans innan jag ger ett konsertbetyg. Värderingen har också med relationen till artisten eller gruppen att göra. Upplevelsen av musiken får andra dimensioner när man följt en artist än tvärtom.

När det gäller Paul McCartney så har jag inte lika stark relation till honom som till Bruce Springsteen, som jag lyssnat på mycket och läst mycket om. Men, McCartney och Beatles låtar är ju fantastiska och Beatles låtar har funnits med mig under uppväxten. I skivhyllan hade jag den röda dubbel-LP:n ”The Beatles 1962-66” och den blå dubbel-LP:n ”The Beatles 1967–1970”. Det blev min ”Beatlesgrund”.

Konserten med Paul McCartney i Tele2-arena 9 juli 2015 var en upplevelse. Även om min tjej och jag satt långt bak i arenan så var ljudet förvånansvärt bra och vi fick vad vi kunde förvänta oss. Vi fick en stark känsla av The Beatles – den grupp som alla, som är lite äldre än oss, talar så mycket om, gruppen som påverkat en hel generation, gruppen som förändrade rock- och popscenen. Det var också roligt och trevligt att få med oss två riktigt stora Beatles-fans i baksätet hem, Peter Thorsén och Micke Byström. För vad vore Beatles utan dem och framförallt, vad vore de utan Beatles.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: