34 ÅR SEDAN TOTO IV SLÄPPTES

Idag, den 8 april 1982, släpptes den skiva som jag kanske lyssnade på mest av alla skivor i början av 80-talet – Toto IV, som fick hela sex Grammys i USA, bland annat för årets album och årets låt (”Rosanna”).

Skivan formade mig och påverkade mig starkt. Soundet, känslan, när trummisen Jeff Porcaro slår de första slagen på trummorna och sätter rytmen var revolutionerande. Groovet. Försök att spela det om ni kan 🙂

Det var den första skivan med Toto som jag köpte. Jag kommer ihåg hur jag stod och bläddrade i skivbackarna på Expert vid torget i Falköping och srod och valde mellan den röda och den blå Toto-skivan, det vill säga Hydra från 1979 och denna. Jag valde ”rätt”.

Efter det köpte jag alla skivor med gruppen och var för evigt förlorad för den amerikanska så kallade westcoast-musiken med Toto, Chicago, David Foster, Kenny Loggins och Michael McDonald.

När några lumparkompisar på A9 i Kristinehamn såg att Toto skulle komma till Johanneshovs isstadion så ansökte vi om permission för att kunna åka till Stockholm för konsert med Toto. Det var våren 1988.  Sedan dess har jag sett gruppen några gånger, senast på Fryshuset i februari i år. Numera lyssnar jag inte så mycket på dem.

Men jag kommer alltid att försvara duktiga och talangfulla musiker som verkligen kan spela sina respektive instrument och som kan sjunga och jag kommer alltid att hylla bra melodier och refränger. Sen får recensenter på kvällstidningarna säga vad de vill.

En kommentar på “34 ÅR SEDAN TOTO IV SLÄPPTES

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: