LUNDELL TOG FARVÄL PÅ GÖTA LEJON

Min tjej och jag har, sedan vi träffades igen efter 23 år på olika håll (!), ofta återkommit till Ulf Lundell. När vi gick utbildning i Umeå i böran av 90-talet var det hans Evangeline som dominerade och så Utanför murarna. Titelspåret Evangeline är en av de finaste och bästa låtarna med honom. När så beskedet kom att Lundell skulle göra en inomhusturné hösten 2015 och jag såg att han skulle göra sin sista konsert på Göta Lejon på nyårsafton så tänkte jag att dit ska vi.

Lundell gjorde en konsert på Johanneshov nyårsafton 1985 och 30 år senare skulle det ske igen.

Efter thaimat på Medborgarplatsen gick vi några steg till Göta Lejon och vi satte oss på läktaren och var förväntansfulla. Han inledde lite ”unplugged” med Östra Svealand och sen radade han upp flera av de låtar, som åtminstone jag, hade förväntat mig, men en överraskning var Soldat kommer hem som skrevs i samband med Balkankrisen.

Den och Rialto från skilsmässoskivan Den vassa eggen var guldkornen, men också klassikerna Snön faller och Snart kommer änglarna att landa som live fantastiskt är mycket bättre än på skiva, särskilt när det snöar från taket och publik kommer upp på scenen och sjunger med – lite som Lundells ”We are the world” utan några musikaliska jämförelser.

Vi lämnade Göta Lejon och gick ut i Stockholmsnatten för att se på fyrverkeierna från Cornelisparken på Söder och vi såg änglarna landa.

Vi får se om Sveriges största rockpoet drar ut på vägarna igen. För det är ju så att han aldrig har sagt att det var hans sista turné. Han skrev inför turnén att ”man ska aldrig säga aldrig. Jag har ropat på vargen förr, men det blir min sista konsert på länge och den sista, i alla fall med det här bandet”.

Vi får se, men efter att ha sett honom rätt många gånger nu så måste jag säga att det gärna får dröja. Frågan är om det är värt att se Lundell igen när han är 70? Tror inte det. Bättre att leva på minnena och påminnas om alla de goda låtar han har gjort. Nog nu…

 ”Gå ut och va glad din jävel”

2 kommentarer på “LUNDELL TOG FARVÄL PÅ GÖTA LEJON

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: