LUDWIG HART TRÄFFAR HJÄRTAT

För mig dök hans musik upp förra året via sociala medier. Jag lyssnade på singeln Cowboys och jag älskade den från första stund. Det är inte så ofta jag höjer på ögonbrynen när det gäller ny och svensk musik. Jag snöar nog in allt för mycket på gamla rockers från 60- och 70-talen så att jag inte ser det nya som finns att ta del av.

Det är så mycket gamla rötter i Ludwig Harts musik. Jackson Browne, Springsteen, Bryan Adams, och Westcoast blandat med indie. Referenserna känns igen. Det är fantastiskt fina melodier och låtarna framförs med en stor passion.

Debutskivan är stark. Det är ett perfekt hantverk i AOR/radiofriendly-genren. Jag vill bara sätta mig i bilen med hans musik på högsta volym och dra härifrån, bort från coronakrisen, till något bättre.

Han påbörjade en turné på krogen Frimis i Örebro i februari och hann med konserter i Stockholm, Göteborg och Sundsvall innan resten av turnén fick avbrytas när coronaciruset slog till med all kraft. En konsert i Växjö är framflyttad och flera konserter i Norrland i maj kommer av allt att döma att bli framflyttade

Men i en P4-intervju på lördagen sa han att han istället skriver ny musik som annars inte skulle ha skrivits. En ny låt väntas släppas i maj. Ska han överträffa sig själv?

Ludwig Hart, eller Ludwig Schöllin som han egentligen heter, är 32 år från Nora, men lanseras som ”killen från Örebro”. (Han bor visserligen utanför Örebro nu)

Han växte upp med musik omkring sig och tog tidigt gitarren i sin hand, gick rockmusikerlinjen  på musikhögskolan i Piteå, flyttade till Stockholm där han fick kontakt med Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij som han turnérade med och efter debuten senhösten 2019 finns hans musik i P4:as musikutbud. Vilken resa. Vilken debut!

Purpose for love, A dream I keep returning to, Cowboys, Helpless, Eyes wide shut. Jag älskar låtarna från första stund. Det är inte så ofta. Jag är rätt kräsen. Men Ludwig Hart träffar hjärtat – längst in. Satsa internationellt och byt namn till Heart vetja 🙂

Snälla, kan någon ta fram en medicin mot corona genast! Låt oss komma loss från detta helvete och få komma till paradiset istället och bli befriade av musiken från Ludwig Hart – live.

Uppdaterat kl. 10.00, 2020-04-05

Fotograf: Robin Haldert

Tack för bilderna, Ludwig!

Jag kommer under min ledighet ha A dream I keep returning to på repeat! 🙂

En kommentar på “LUDWIG HART TRÄFFAR HJÄRTAT

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: