FLICKVÄNNENS DÖD BAKOM STEVE PERRYS COMEBACK

Med sin melodiösa hårdrock blev den amerikanska rockgruppen Journey en av USA:s mest populära i slutet av 70- och i början av 80-talet. Sångaren Steve Perry stod i centrum med en av de främsta rösterna i branschen och det blev gruppens varumärke.

Men han lämnade gruppen i slutet av 80-talet när Journey stod på toppen av sin karriär. Han gjorde sin sista konsert med gruppen i februari 1987, men återförenades med sina kompisar på skiva under 90-talet för att sedan försvinna från rampljuset  igen – i 20 år.

I en intervju med nprmusic fredagen den 21 september säger han att det inte var lätt att lämna Journey.

”It wasn’t that easy to listen to that voice that said, ”You need to just simply stop.” It was the greatest time of my life. Living the dream of dreams. But you don’t have to look too far to see people not surviving fame and fortune — not just in the music business, it seems to be in a lot of places. And there was a little voice in me that said, ”I don’t know what the answer is but I probably should stop and figure it out.”

Han hoppade av Journey, slutade lyssna på musik och slutade att sjunga. Steve Perry försökte leva ett annat liv än som rockstjärna.

Efter många års frånvaro från rockbranschen är han nu tillbaka och släpper den 5 oktober en ny soloskiva, Traces.

Han har i intervjuer i samband med lanseringen av skivan under augusti/september sagt att han lovade sin flickvän Kellie Nash, som dog i cancer i december 2012, att inte isolera sig från omvärlden.

Han höll sitt löfte. Efter flickvännens död började Perry skriva musik  och fick tillbaka passionen för musiken igen. Inspirationen kom från det tragiska dödsfallet och kärleken till den han älskade mest av alla – Kellie Nash.

Steve Perry On Life After Journey And Getting Back To Music – on 1067LitefmNY

Inspelningen av skivan Traces inleddes försommaren 2015. Första singeln kom 14 augusti i år efter antydningar i sociala medier om att något var på gång. Budskapet som spreds (se nedan) antydde att en  comeback var nära förestående och det visade sig, med facit i hand, vara en textrad från första singeln No erasin´.

Perry

Efter att den första singeln släpptes i mitten av augusti har ytterligare ett par låtar lanserats. Efter några lyssningar på ”Steve Perry 2018” märks det att åren har gått.

Jag ler och blir glad över återkomsten, men den gode Perry når inte upp till sitt forna jag. Men det är starkt av den snart 70-årige rocktenoren, från San Joaquin Valley i Kalifornien, att satsa igen.

Starkast av de låtar som har släppts hittills är No erasin´ som är så där mainstream radiofriendly som man kan förvänta sig.

”Better to have loved and lost than to never have loved at all”

IT´S BEEN A LONG TIME COMING…

STILL GOT OPEN ARMS – THE JOURNEY CONTINUES

DETROIT GOT OPEN ARMS FOR JOURNEY

I DEN MELODIÖSA HÅRROCKENS TECKEN

No erasin´är första singeln från Steve Perrys comebackskiva Traces som släpps den 5 oktober. I en kommentar till låten på Youtube skriver en beundrare något som är väldigt fint och som säger väldigt mycket:

As a man, it’s hard to admit tears are running down my face right now. Hearing Steve and hearing this song is like a longtime friend that has returned. I’m in my mid 50’s and this world is changing faster and in ways that I don’t always care for. I know I sound like a cliche but it’ll happen to you too. I don’t understand why things are the way they are now. The world of my youth seems so far away… the United States is starting to be unrecognizable to me anymore. Hearing this song is like taking a walk down a long country road. It’s like holding hands with my fiance at the Country Fair. There’s something pure about it. Something right”.

Open arms, nedan, nådde andra plats på Billboard 27 fabruari 1982 – den högst placerade låten för Journey någonsin i USA.

 

 

En kommentar på “FLICKVÄNNENS DÖD BAKOM STEVE PERRYS COMEBACK

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: