PHIL COLLINS UPPTRÄDER IGEN

En av mina musikhjältar ser ut att vilja uppträda igen. Han uppträder på US opens öppningscermoni i USA 29 augusti, skriver bestclassicbands.com.

Efter flera års frånvaro från scenen ser Phil Collins ut att vara på väg tillbaka. Han släpper en samlingsskiva, ”The singles” i oktober och i höst släpper han en självbiografi med den humoristiska titeln ”Not Dead Yet”.

Han har inte släppt en studioskiva sedan 2002 och senast han turnérade var 2007 då Genesis gjorde en återföreningsturné. Efter många år utan trumpinnar och mikrofon i handen så tycks han vara sugen på musiken igen. Han gjorde en välgörenhetskonsert i Florida i mars och i höst släpps

Han bodde länge i Schweiz, men bor numera i Florida och han har återupptagit kontakten med Orianne Cevey som han tidigare var gift med och har två barn tillsammans med.

Av hälsoskäl har han de senaste åren inte kunna spela och uppträda, men nu ser han ut att vara sugen på musiken igen, men att han skulle åka ut på en ny världsturné är nog inte aktuellt. Han vill inte offra sitt privatliv som han gjorde i slutet av 70- och under 80-talet. Sedan har han ju nått en ålder av 65 år vilket ju i och för sig inte hindrar andra att fortsätta turnéra, men alla fans som önskar att han sätter sig bakom trummorna och/eller ställer sig vid mikrofonstativet igen på en världsturné får nog fortsätta att önska och drömma.

Jag såg honom i Globen på hans ”First farewell tour” 2004. Det var nog det sista jag såg av honom live. Det är kanske är bra. För det blir inte bättre än så.

SKILSMÄSSAN GJORDE HONOM TILL SOLOARTIST

SYMFONIROCKENS FLAGGSKEPP

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

%d bloggare gillar detta: